Varkenshaasje met parelcouscous, pompoen en tahini dressing
Hoofdgerechten, Recepten

Varkenshaasje met parelcouscous, pompoen en tahini dressing

Print Friendly, PDF & Email

Roze gebakken varkenshaasje met een lauwe salade van parelcouscous met geroosterde pompoen, rode ui en spekjes. Om het geheel samen te brengen, maken we hierbij een smaakvolle dressing van yoghurt en tahini. Klinkt heerlijk toch? Deze parelcouscous salade is trouwens ook een heerlijke lunch, of ideaal om bij een barbecue te serveren ofzo. 

Nodig voor 2 personen

  • 300 g varkenshaasje
  • 250 g parelcouscous
  • 1 kleine butternut 
  • 1 rode ui
  • 50 g spekblokjes
  • olijfolie
  • snuifje tijm
  • 175 g Griekse yoghurt
  • 25 g tahini
  • peper en zout

Doen:

  • Kruid het varkenshaasje met peper en zout
  • Smelt een klontje boter in een pan. Bak hierin het varkenshaasje aan.
  • Haal terug uit de pan. Leg deze in een vuurvaste ovenschaal
  • Snij de butternut in blokjes van 1 cm
  • Doe deze in een ruime mengkom
  • Voeg een scheutje olijfolie toe. Kruid met peper, zout en tijm
  • Snij de rode ui in fijne stukjes, voeg deze toe aan de pompoen
  • Meng hier ook de spekblokjes onder
  • Verdeel de pompoen mengeling op een bakplaat met bakpapier
  • Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Kook ondertussen de parelcouscous zoals op de verpakking staat
  • Meng nadien de gebakken pompoen, rode ui en spekblokjes onder de parelcouscous
  • Breng de couscous salade op smaak met peper en zout
  • Meng de tahini onder de yoghurt
  • Breng dit op smaak met peper en zout
  • Bak het varkenshaasje gedurende 10 minuten op 170 graden
  • Haal het varkenshaasje uit de oven. Laat enkel minuten rusten. Snijd in plakjes
  • Serveer het varkenshaasje met parelcouscous salade met tahindressing

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *