In dit recept combineren we mooi rosé gebakken kalfsentrecote met in de oven geroosterde broccoli en kikkererwten. Daarbij komt rijst en een Oosterse dressing met koriander en limoen. Een heerlijk voedzaam recept. We houden ook helemaal niet zo van gekookte broccoli, maar zo geroosterd in de oven zijn we echt fan.
Nodig voor 2 personen
- 2 kalfsentrecote (The Meatlovers)
- 1 broccoli
- 1 bokaal kikkererwten
- verse koriander
- 50 g gezouten en geroosterde pinda
- 125 g rijst
- olijfolie
- peper en zout
Dressing
- 2 lente uitjes
- 1 el fijngesneden verse koriander
- 1/2 rode chilipeper
- 1 kl sesamolie
- 1 kl sushiazijn
- 4 el olijfolie
- 1 el limoensap
- peper en zout
Doen
- Meng alle ingrediënten voor de dressing, zet deze even apart
- Snij de broccoli in roosjes
- Spoel de kikkererwten af onder stromend water
- Meng de broccoliroosjes en kikkererwten in een ruime mengkom
- Besprenkel deze met olijfolie, kruid met peper en zout
- Verdeel deze op een bakplaat met bakpapier
- Bak gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Kook ondertussen de rijst gaar
- Kruid de kalfsentrecote langs beide kanten met peper en zout
- Bak de kalfsentrecote mooi rosé in een pan met een klontje boter en een scheutje olijfolie
- Laat de kalfsentrecote enkele minuten rusten, snij deze nadien in plakjes
- Serveer deze met rijst en de oven geroosterde broccoli en kikkererwten
- Werk af met de dressing en grof gehakte pinda
- Smakelijk
Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en The Meatlovers.
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.