Griekse ovenschotel met gyros, krieltjes en feta
Hoofdgerechten, Recepten

Griekse ovenschotel met gyros, krieltjes en feta

Print Friendly, PDF & Email

In deze heerlijke ovenschotel combineren we kippengyros met krieltjes, tomaat, rode ui, feta en olijven. Een beetje feest in een ovenschotel, want wij zijn hier gek op de combinatie zoals in een Griekse salade. Hopelijk jullie ook?

Nodig voor 2 personen – Ingrediënten van Lidl

  • 500 g kipgyros
  • 450 g krieltjes
  • 2 tomaten
  • 200 g feta
  • 1 rode ui
  • 100 g olijven
  • oregano
  • geraspte emmentaler

Doen

  • Was de krieltjes, snij deze doormidden. Kook de krieltjes gaar in gezouten water
  • Bak de gyros gaar in een ruime pan. Verdeel de gyros in een ovenschotel
  • Pel de rode ui, snij deze in halve ringen. Snij de tomaten in stukjes en de feta in blokjes
  • Maak een mengeling van de krieltjes, tomaat, feta, rode ui en olijven
  • Breng dit op smaak met peper, zout en olijfolie
  • Verdeel deze mengeling op de gyros
  • Strooi er de geraspte emmentaler over
  • Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Smakelijk

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *