Cocktails met pompoen zijn een hele uitdaging. We hadden enkele test gedaan met pompoenpuree. Maar het resultaat was redelijk flets. Zou je pompoenpuree dan ook eerst op smaak moeten brengen met peper en zout, vroegen we ons af. Dat maakte de cocktail al beter, maar nog niet zoals we zouden willen. We gingen ten raad via IG en kregen de tip van ‘Matthias Tetaert’ om eens te experimenteren met pompoensap. We haalden dus onze sapcentrifuge boven en shaken enkele pompoencocktails. Deze cocktail met rum en Elixir D’Anvers was onze favoriet. Ik denk dat we hem trouwens ook gaan serveren tijdens de feestdagen hier thuis.
Nodig voor 1 cocktail
- 50 ml Tanduay Gold Asian Rum
- 20 ml Elixir D’Anvers
- 10 ml suikersiroop
- 25 ml citroensap
- 15 ml pompoensap
- suiker en takje tijm voor de afwerking
- ijsblokjes
- citroen, om het suikerrandje te maken
Doen
- Wrijf met een halve citroen over de helft van de rand van het cocktailglas
- Dep het glas in suiker voor een mooi half suikerrandje
- Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs
- Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden
- Strain de cocktail in het cocktail glas
- Werk af met een takje tijm
- Naar eigen smaak kan je nog ijs toevoegen aan de cocktail
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.