Pasta met pesto van doperwten
Pasta pesto is een heerlijk bord comfort food. Wij maken een gezonde en overheerlijke variant met pesto van doperwten. Daarbij serveren we een stukje gebakken roodbaars en pijnboompitten. Lekker, voedzaam en in geen tijd klaar. Geen fan van roodbaars? Vervang deze dan door je favoriete vis.
Het kan zijn dat je niet alle pesto nodig hebt in dit recept. Pesto blijft enkele dagen goed in de koelkast, of je kan hem bewaren in de diepvries.
Nodig voor 2 personen
- 240 g pasta
- 200 g doperwten (diepvries)
- 2 el pijnboompitten (afwerking)
- 300 g roodbaars
- bloem
Pesto van doperwten
- 200 g doperwten (diepvries)
- 10 g basilicum
- 40 g pijnboompitten
- 60 g olijfolie
- 1 klein teentje knoflook
- 60 g Parmezaanse kaas
Doen:
- Kook de doperwten voor de pesto en de pasta beetgaar
- Doe de doperwten (pesto), kaas, pijnboompitten, gepelde look en de verse basilicum (blaadjes én takjes) in de hakmolen. Schenk er de fijne olijfolie bij en mix alles tot een gladde pesto. Voeg eventueel extra olijfolie toe.
- Breng de pesto op smaak met peper en zout. Zet even apart
- Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof
- Kook de pasta beetgaar
- Meng de erwten en een deel van de pesto onder de pasta
- Kruid de roodbaars met peper en zout
- Wentel de vis door de bloem
- Doe een scheut olijfolie en een klontje boter in een braadpan
- Bak de vis enkele minuten aan elke kant gaar
- Serveer de paste pesto met gebakken vis
- Werk af met geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas en verse basilicum
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.