Lamsspies met baba ganoush en kikkererwten
Hoofdgerechten, Recepten

Lamsspies met baba ganoush en kikkererwten

Print Friendly, PDF & Email

In dit recepten serveren een pitabroodje met gemarineerde lamsspies, baba ganoush, krokante kikkererwten, muntyoghurt en gepekelde rode ui. Dit klinkt als een hele boterham, en dat is het eigenlijk ook. Al valt het werk voor dit recept wel heel goed mee. Op de foto beleggen we het pitabroodje met alle ingrediënten. Maar naar eigen smaak kan je het pita broodje er ook mee vullen natuurlijk. 

Nodig voor 2 personen

  • 4 pitabroodjes
  • 4 gemarineerde lamsspiesjes – The Meatlovers
  • BBQ Rub – Beef it up: Low and Slow – The Meatlovers
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 10 blaadjes munt
  • peper en zout
  • olijfolie – boter
  • Besprenkel de lamsspiesjes met olijfolie, kruid deze met de BBQ Rub
  • Laat deze enkele uren marineren
  • Snij de munt fijn. Meng deze onder de yoghurt
  • Breng de munt yoghurt op smaak met peper en zout
  • Bak of gril de lamsspiesjes mooi rosé
  • Warm de pitabroodjes op zoals op de verpakking staat
  • Serveer de pitabroodjes met baba ganoush en lamsspiesjes
  • Werk af met muntyoghurt, gepekelde rode ui en krokante kikkererwten

Baba ganoush – Geroosterde aubergine dip

  • 1 aubergine
  • klein teentje knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 el tahini
  • limoensap
  • Halveer de aubergine en snijd kruislings in. Steek hierin telkens een fijn plakje verse look
  • Besmeer de bovenzijde met een beetje olie en bestrooi met peper en zout
  • Bak de aubergines met ca. 30 minuten in de oven
  • Laat de aubergines een beetje afkoelen en verwijder het vel
  • Doe het vruchtvlees van de aubergines samen met de tahini, citroensap, knoflook in de blender en mix tot een smeuïge dip. Breng op smaak met peper en zout

Krokante kikkererwten

  • 1 bokaal kikkererwten
  • 50 g tahini
  • 1 tl sesamzaad
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl zout
  • Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water. laat ze goed uitlekken
  • Doe de kikkererwten in een mengkom met tahini, sesamzaad, paprikapoeder en zout
  • Meng alles goed onder elkaar
  • Verspreid de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier
  • Bak gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
    Hussel ze halverwege onder elkaar
  • Test of ze krokant genoeg zijn, bak ze anders nog 5 minuten extra
  • Haal ze uit de oven, laat volledig afkoelen

Gepekelde rode ui

  • 1 rode ui
  • 45 ml appelazijn
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl suiker
  • Pel de rode ui, snijd deze in halve ringen
  • Doe de rode ui in een kommetje met de azijn, suiker en het zout
  • Meng alles goed onder elkaar. Laat minstens 2 uur marineren

Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en The Meatlovers.


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *