Pizza bianca met gegrilde asperges, Parmaham en rucola
Barbecue, Recepten, Uncategorized

Pizza bianca met gegrilde asperges, Parmaham en rucola

Pizza bianca

Pizza bianca (Italiaans voor ‘witte pizza’) is het broertje van de gewone pizza, maar dan met een basis van mascarpone in plaats van tomatensaus. Hierdoor komen de andere smaken beter tot hun recht en krijg je een verrassend lekker resultaat. 

Asperges en Parmaham

Asperges en Parmaham zijn sowieso een heerlijke combinatie. Deze keer combineren we ze op een krokant gebakken pizza. Allereerst grillen we de asperges beetgaar op de barbecue voordat we ze op de pizza leggen. Door de asperges niet te koken, behouden ze al hun aroma en krijgen ze een heerlijke grillsmaak van de barbecue.

Pizza bianca met gegrilde asperges, Parmaham en rucola

Pizza bianca met gegrilde asperges

Nodig:

  • 1 rol pizzadeeg
  • 500 g verse asperges
  • 150 g Parmaham
  • 120 g mascarpone
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 100 g geraspte mozzarella
  • rucola

Pizza bianca met gegrilde asperges, Parmaham en rucola

Doen:

  • Kuis en schil de asperges
  • Wrijf deze in met een beetje olijfolie
  • Grill de asperges enkele minuten op de barbecue, deze moeten nog niet gaar zijn
  • Maak een mengeling van de mascarpone, Parmezaanse kaas en mozzarella
  • Breng de kaasmengeling op smaak met peper en zout
  • Warm ondertussen de barbecue op tot 220 graden
  • Plaats de pizzasteen op de barbecue, laat deze 15 minuten voorverwarmen (indirecte warmte)
  • Rol het pizzadeeg uit, verdeel hierop de kaasmengeling
  • Snij de asperges in de lengte doormidden
  • Beleg de pizza met asperges
  • Schuif nu de pizza op de hete pizzasteen
  • Sluit de barbecue en laat deze gedurende 14 minuten bakken
  • Haal de pizza af de barbecue
  • Snij de pizza in gelijke delen
  • Verdeel hierop de Parmaham
  • Werk af met rucola
  • Geniet!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *