Amêijoas à Bulhão Pato
Amêijoas à Bulhão Pato: Zo stonden deze schelpjes op de menukaart in Lissabon. Zes jaar geleden proefden we ze voor het eerst bij Cervejaria Ramiro, en sindsdien ligt het recept al op de plank te wachten. Nu hebben we eindelijk de tijd en verse kokkels om dit heerlijke gerecht zelf te maken. Tijd om die Portugal-herinneringen tot leven te brengen!
Nodig:
- 500 gr kokkels
- 2 teentje knoflook
- olijfolie
- 100 ml witte wijn
- snuifje zout
- peper van de molen
- 1 el fijngesneden koriander
- 1 el fijngesneden peterselie
- 30 g boter
- enkele dikke sneden brood om te toasten
Doen
- Spoel de kokkels goed schoon onder de kraan om het zand te verwijderen.
- Snipper de knoflook fijn
- Warm een flinke scheut olijfolie op in een kookpot
- Stoof hierin de knoflook aan
- Voeg de kokkels, witte wijn en de helft van de fijngesneden koriander en peterselie toe
- Bak de kokkels een paar minuten tot alle schelpjes open staan, schud de pan goed.
- Voeg de boter toe, kruid met peper en zout
- Werk af met de overige fijngesneden koriander en peterselie
- Serveer met getoast brood
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.