Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Groentenburgers

Print Friendly, PDF & Email

Heerlijk verse groenteburgers, gezond, makkelijk en ongelooflijk lekkere, pure smaken

Recept voor 2 personen: +- 6 burgers

ingrediënten:

  • 1 ui of sjalot
  • 1/2 aubergine
  • 1/2 courgette
  • 1 wortel
  • 1/2 rode paprika
  • 125 gr champignons
  • 1 aardappel
  • 1 ei
  • 2 el bloem
  • 2 el paneermeel
  • 1 teentje knoflook
  • kruiden: tijm, rozemarijn, peper, zout,
  • extra: sesamzaad, pompoenpitten, mosterdzaad, korianderzaad, ….
  • boter

Werkwijze:

  • Kuis alle groenten
  • Je kan de groenten op enkele manier fijn maken: raspen door een mandoline, in julienne snijden of rasp functie van een food processor
  • Smelt in een ruime pan een klontje boter
  • Stoof hierin de groenten beetgaar en voeg een uitgeperst teentje knoflook toe
  • Kruid deze goed met peper, zout, tijm en rozemarijn
  • Laat de groenten uitlekken in een zeef en even afkoelen
  • Doe de groenten in een ruime mengkom
  • Voeg 1 ei, 2 el bloem en 2 el paneermeel toe
  • Meng alles goed onder elkaar (dit blijft nog wel een beetje kleven)
  • Naar eigen smaak kan je nog sesamzaad, pompoenpitten, mosterdzaad of  korianderzaad toevoegen
  • Smelt terug een klontje boter in de pan, maak met een ijs schep een bolletje van de groenten
  • Leg deze in de pan en duw de bovenkant een beetje plat
  • Laat ze mooi bruin bakken en draai de burgers om
  • Serveer naar eigen smaak tussen een broodje of bv. met gebakken aardappelen

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *