Heerlijk verse groenteburgers, gezond, makkelijk en ongelooflijk lekkere, pure smaken
Recept voor 2 personen: +- 6 burgers
ingrediënten:
- 1 ui of sjalot
- 1/2 aubergine
- 1/2 courgette
- 1 wortel
- 1/2 rode paprika
- 125 gr champignons
- 1 aardappel
- 1 ei
- 2 el bloem
- 2 el paneermeel
- 1 teentje knoflook
- kruiden: tijm, rozemarijn, peper, zout,
- extra: sesamzaad, pompoenpitten, mosterdzaad, korianderzaad, ….
- boter
Werkwijze:
- Kuis alle groenten
- Je kan de groenten op enkele manier fijn maken: raspen door een mandoline, in julienne snijden of rasp functie van een food processor
- Smelt in een ruime pan een klontje boter
- Stoof hierin de groenten beetgaar en voeg een uitgeperst teentje knoflook toe
- Kruid deze goed met peper, zout, tijm en rozemarijn
- Laat de groenten uitlekken in een zeef en even afkoelen
- Doe de groenten in een ruime mengkom
- Voeg 1 ei, 2 el bloem en 2 el paneermeel toe
- Meng alles goed onder elkaar (dit blijft nog wel een beetje kleven)
- Naar eigen smaak kan je nog sesamzaad, pompoenpitten, mosterdzaad of korianderzaad toevoegen
- Smelt terug een klontje boter in de pan, maak met een ijs schep een bolletje van de groenten
- Leg deze in de pan en duw de bovenkant een beetje plat
- Laat ze mooi bruin bakken en draai de burgers om
- Serveer naar eigen smaak tussen een broodje of bv. met gebakken aardappelen