Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Groetenburgers

Print Friendly, PDF & Email

Heerlijk verse groenteburgers, gezond, makkelijk en ongelooflijk lekkere, pure smaken

Recept voor 2 personen: +- 6 burgers

ingrediënten:

  • 1 ui of sjalot
  • 1/2 aubergine
  • 1/2 courgette
  • 1 wortel
  • 1/2 rode paprika
  • 125 gr champignons
  • 1 aardappel
  • 1 ei
  • 2 el bloem
  • 2 el paneermeel
  • 1 teentje knoflook
  • kruiden: tijm, rozemarijn, peper, zout,
  • extra: sesamzaad, pompoenpitten, mosterdzaad, korianderzaad, ….
  • boter

Werkwijze:

  1. Kuis alle groenten
  2. Je kan de groenten op enkele manier fijn maken: raspen door een mandoline, in julienne snijden of rasp functie van een food processor
  3. Smelt in een ruime pan een klontje boter
  4. Stoof hierin de groenten beetgaar en voeg een uitgeperst teentje knoflook toe
  5. Kruid deze goed met peper, zout, tijm en rozemarijn
  6. Laat de groenten uitlekken in een zeef en even afkoelen
  7. Doe de groenten in een ruime mengkom
  8. Voeg 1 ei, 2 el bloem en 2 el paneermeel toe
  9. Meng alles goed onder elkaar (dit blijft nog wel een beetje kleven)
  10. Naar eigen smaak kan je nog sesamzaad, pompoenpitten, mosterdzaad of  korianderzaad toevoegen
  11. Smelt terug een klontje boter in de pan, maak met een ijs schep een bolletje van de groenten
  12. Leg deze in de pan en duw de bovenkant een beetje plat
  13. Laat ze mooi bruin bakken en draai de burgers om
  14. Serveer naar eigen smaak tussen een broodje of bv. met gebakken aardappelen

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *