Hoofdgerechten, Recepten

Chipolata met polenta en geconfijte tomaatjes

Polenta is een typisch Italiaans gerecht gemaakt van griesmeel van mais. Het is een lekker alternatief voor pasta of aardappels. Zo eet je s’avonds eens iets anders als vlees/groenten en aardappel

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 350 gr chipolata
  • 0,6 l kippenbouillon
  • 1 uien, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 1 klontje boter
  • 1 scheutje olijfolie
  • 10 geconfijte tomaatjes ( op olie)
  • tijm (verse of gedroogde)
  • 1 scheutje witte wijn
  • peper /zout
  • 150 g polenta
  • 50 g boter
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • rucola

Werkwijze:

  • Bak de chipolata aan in een beetje boter en olijfolie tot ze een mooie bruine kleur hebben (ze hoeven nog niet gaar te zijn)
  • Haal de chipolata’s terug uit de pan en giet de boter weg
  • Smelt opnieuw een klontje boter en stoof er de ui en look in aan
  • Snij de geconfijte tomaatjes in stukjes en voeg deze toe aan de uien
  • Voeg ook een beetje tijm toe en laat dit enkele minuten stoven
  • Voeg de chipolata terug toe samen met een scheut witte wijn
  • Laat dit nog een 10 minuten sudderen en kruid eventueel nog wat bij met peper en zout
  • Warm ondertussen de kippenbouillon op voor de polenta
  • Als de bouillon kookt voeg je al roerend de polenta toe
  • Blijf zeker een 5 tal minuten roeren tot dat de polenta gaar is
  • Als hij te vast is kan je nog een scheutjes water of bouillon toevoegen
  • Werk de polenta af met een klontje boter en geraspte parmezaanse kaas
  • Kruid hem met peper en zout
  • Naar eigen smaak kan je je bord afwerken met een beetje rucola

Recept met dank aan Jeroen Meus (dagelijkse kost)

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *