Hoofdgerechten, Recepten

Chipolata met polenta en geconfijte tomaatjes

Print Friendly, PDF & Email

Polenta is een typisch Italiaans gerecht gemaakt van griesmeel van mais. Het is een lekker alternatief voor pasta of aardappels. Zo eet je s’avonds eens iets anders als vlees/groenten en aardappel

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 350 gr chipolata
  • 0,6 l kippenbouillon
  • 1 uien, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 1 klontje boter
  • 1 scheutje olijfolie
  • 10 gekonfijte tomaatjes ( op olie)
  • tijm (verse of gedroogde)
  • 1 scheutje witte wijn
  • peper /zout
  • 150 g polenta
  • 50 g boter
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • rucola

Werkwijze:

  • Bak de chipolata aan in een beetje boter en olijfolie tot ze een mooie bruine kleur hebben (ze hoeven nog niet gaar te zijn)
  • Haal de chipolata’s terug uit de pan en giet de boter weg
  • Smelt opnieuw een klontje boter en stoof er de ui en look in aan
  • Snij de gekonfijte tomaatjes in stukjes en voeg deze toe aan de uien
  • Voeg ook een beetje tijm toe en laat dit enkele minuten stoven
  • Voeg de chipolata terug toe samen met een scheut witte wijn
  • Laat dit nog een 10 minuten sudderen en kruid eventueel nog wat bij met peper en zout
  • Warm ondertussen de kippenbouillon op voor de polenta
  • Als de bouillon kookt voeg je al roerend de polenta toe
  • Blijf zeker een 5 tal minuten roeren tot dat de polenta gaar is
  • Als hij te vast is kan je nog een scheutjes water of bouillon toevoegen
  • Werk de polenta af met een klontje boter en geraspte Parmezaanse kaas
  • Kruid hem met peper en zout
  • Naar eigen smaak kan je je bord afwerken met een beetje rucola

Recept met dank aan Jeroen Meus (dagelijkse kost)

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *