Fris, feestelijk en vol smaak: paasbrunch recepten met Honingtomaten
Ontbijt, Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Fris, feestelijk en vol smaak: paasbrunch recepten met Honingtomaten

Voor een geslaagde paasbrunch hoef je het niet ver te zoeken. Met de Honingtomaten van Looye Kwekers haal je pure zon op je bord – zoet, sappig en boordevol smaak. Wij gingen aan de slag met drie originele recepten: een luchtige focaccia met tomaat en kruiden, romige burrata afgewerkt met geroosterde tomaat en pistache, en een frisse pico de gallo met een pittige twist. Ze brengen kleur, karakter én een vleugje lente op tafel. Ideaal om te delen, je gasten te verrassen en je brunch nét dat tikje feestelijker te maken.

Loaded burrata

  • 2 bollen burrata
  • 1 doosje Looye Honingtomaten
  • 50 g pistachenoten
  • olijfolie
  • verse basilicum en munt
  • Snijd de Honingtomaten doormidden en leg ze in een kleine ovenschaal.
  • Besprenkel met olijfolie en rooster 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Laat afkoelen.
  • Hak de pistachenoten grof en rooster ze in een droge pan tot ze licht kleuren.
  • Leg de burrata op een ruim bord en duw zachtjes plat. Kruid met peper en zout.
  • Verdeel de geroosterde tomaten over de burrata.
  • Strooi er de geroosterde pistachenoten over en besprenkel met nog wat olijfolie.
  • Werk af met fijngehakte munt en basilicum.

Pico de gallo

  • 1 doosje Looye Honingtomaten
  • 1/2 ui
  • 1/2 rode peper
  • 5 g verse koriander
  • sap van 1/2 limoen
  • peper en zout
  • Snij de Honingtomaten in stukjes
  • Snipper de ui, rode peper en koriander fijn. Meng dit onder de tomaten
  • Breng op smaak met peper, zout en limoensap

Focaccia

  • 390 g bloem
  • 230 g water
  • 9 g zout
  • 2 tl suiker
  • 7 g droge gist
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl oregano

Extra

  • olijfolie
  • grof zeezout
  • rozemarijn
  • bloem
  • 1 doosje Looye Honingtomaten

  • Deeg maken: Doe de droge gist onderaan in je mengkom. Strooi daarop de bloem en voeg de suiker, olijfolie, rozemarijn, oregano en water toe. Strooi het zout bovenaan, zodat het niet in direct contact komt met de gist. Meng alles goed door elkaar en kneed het deeg ongeveer 15 minuten met je keukenmachine tot het soepel en elastisch is. Het deeg is iets vochtiger dan ander brooddeeg, maar dat is normaal voor focaccia.
  • Eerste rijs: Haal het deeg uit de kom, vorm een mooie bol. Vet de kom in met een beetje olijfolie en leg het deeg terug. Dek de kom af met een schone doek en laat het deeg 60 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plek, tot het in volume is verdubbeld.
  • Vormen: Stort het deeg uit de kom op een licht met bloem bestoven werkblad en kneed het nog even goed door met je handen. Maak er een rechthoekige vorm van. Leg het deeg in een ovenschaal (28×20) met bakpapier. Dek af met een theedoek en laat het deeg nog eens 60 minuten rijzen.
  • Afwerking: Druk met je vingers kuiltjes in het deeg. Snij de honingtomaten doormidden, duw deze in het deeg. Besprenkel het deeg met olijfolie, strooi er rozemarijn en grof zout over. Laat het deeg 5 minuten rusten.
  • Bakken: Bak de focaccia 25 minuten in de voorverwarmde oven van 220 graden.

Advertentie – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Looye kwekers


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *