Na onze Griekse stifado met rijst en een frisse salade gingen we opnieuw aan de slag met sukade. Voor wie het nog niet kent: sukade is een stuk rundvlees uit de schouder, een spier die stevig werk levert. Dat klinkt misschien taai, maar wie de tijd neemt om het langzaam te garen, wordt beloond met boterzacht vlees en een diepe, volle smaak. We kozen opnieuw voor sukade van The Meatlovers – topkwaliteit die perfect tot zijn recht komt in een stoofgerecht. Dit keer reizen we richting Hongarije, voor een echte klassieker: goulash. Een stoofpot vol ui, knoflook, paprika en karakter. Laat het rustig pruttelen, proef tussendoor, voeg liefde toe. Serveer met rijst, aardappelen of brood. Comfortfood op z’n best.


Nodig voor 5 á 6 personen
- 1,7 kg Sucade Australië Black Angus – The Meatlovers
- 3 uien
- 3 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 1 kl cayennepeper
- 1 kl komijn
- 100 g tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 el bloem
- 1 glas rode wijn
- takje tijm en 2 blaadjes laurier
- rundsbouillonbokje
Afwerking
- rijst
- zure room
- peterselie
Doen
- Haal het vlees een halfuurtje op voorhand uit de koelkast
- Snijd de sukade in blokjes van zo’n 2 à 3 cm.
- Smelt een klontje boter in een ruime stoofpan. Bak het vlees in porties op hoog vuur rondom goudbruin. Kruid intussen met peper en een snuifje zout. Haal het vlees daarna uit de pan.
- Snijd de uien in halve ringen, pel en plet de look en snijd de paprika in blokjes van ca. 2 cm.
- Voeg wat extra vetstof toe aan de pan en fruit de ui, paprika en look glazig.
- Roer de tomatenpuree erdoor en laat even meebakken. Strooi er de bloem over en laat kort meebakken.
- Blus met rode wijn en bouillon. Voeg de tomatenblokjes toe en leg het vlees terug in de pan.
- Kruid met cayennepeper, komijn, laurier en tijm.
- Schenk er net genoeg water bij tot het vlees onderstaat.
- Breng aan de kook en laat 2 uur zachtjes pruttelen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer met rijst, een lepel zure room en wat verse peterselie.



Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en The Meatlovers.
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.
