Chocolademousse met ijs, advocaat & koekjes
Recepten, Zoetigheden

Chocolademousse met ijs, advocaat & koekjes

Chocolademousse

Het is een traditie die bijna een gewoonte is geworden: bij Valentijnsdag hoort chocolade. Door chocolade te eten, wordt er endorfine in je hersenen aangemaakt. Endorfine geeft een gelukzalig gevoel, dat dicht tegen verliefdheid aankomt. Met dit eenvoudige dessert scoor je dus gegarandeerd bij je geliefde. Het is eigenlijk nog maar het tweede jaar dat we iets rond Valentijn doen op de blog. Enkele jaren geleden maakten we een Valentijn cocktail: Virgin mojito met selder en komkommer. Dit jaar gaan we aan de slag met chocolademousse, vanille-ijs, advocaat en koekjes.

Chocolademousse:

  • 170 gr pure chocolade
  • 15 cl room (35%vet) 
  • 20 gr. suiker 
  • 50 gr. hazelnootpasta (praliné) 
  • 45 cl room 

Doen:

  • Smelt de chocolade au bain-marie en meng er de hazelnoot praline onder. 
  • Kook 15 cl room samen met de suiker – Extra tip: voeg gerust kaneel of geraspte gember toe aan de room.
  • Giet na het koken door een zeef op de chocolade, meng en laat afkoelen. 
  • Meng het ander deel room onder en koel het volledig af in de frigo. 
  • Klop korte tijd voor serveren het volledig afgekoelde mengsel luchtig op.  

Valentijnsdessert

  • chocolademousse
  • advocaat (bv. Elixir d’Anvers Advocaat)
  • vanille-ijs
  • koekjes (bv. Jules Destrooper Boterwafels)

Doen:

  • Verdeel 3 el chocolademousse onder in een dessertkommetje
  • Leg hierop een mooie bol vanille-ijs
  • Lepel er een beetje advocaat over
  • Werk af met fijngehakte koekjes
  • Geniet!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.