Een dessert dat eruitziet alsof je er uren aan werkte – maar verrassend eenvoudig te maken is. Hiervoor gebruiken we topproducten van bij ons: verse aardbeien en een scheutje Elixir d’Anvers. Denk aan krokante laagjes filodeeg, een romige vanillecrème met mascarpone en aardbeien die nét dat extraatje krijgen door de Elixir. Afwerken doen we met een eetbaar viooltje uit de tuin. Fris, feestelijk en boordevol smaak.


Nodig voor 8 personen
Millefeuille van filodeeg
- 3 vellen filodeeg
- boter
- poedersuiker
- Leg een vel bakpapier op een ovenplaat. Leg hierop 1 vel filodeeg
- Smeer het filodeeg in met gesmolten boter en bestrooi met een beetje bloemsuiker.
- Schik er een nieuw vel filodeeg op. Herhaal tot er drie vellen op elkaar liggen.
- Leg hierop een nieuwe vel bakpapier. Zet er een tweede ovenplaat op
- Bak gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden
- Controleer of de filodeeg mooi bruin en krokant is gebakken
- Plaats indien nodig een beetje langer in de oven
Vanillecrème met mascarpone
- 250 ml melk
- 50 g suiker
- 2 eidooiers
- 20 g maizena
- 25 g boter
- 100 g mascarpone
- 1/2 vanillestok
- Giet 2/3 van de melk in een kookpot
- Schraap met een mespunt de zaadjes uit de vanillestok. Voeg de zwarte zaadjes samen met de vanillestok toe aan de melk
- Breng de melk met de vanillestok zachtjes aan de kook
- Klop de suiker, eidooiers, maizena en het overige deel melk los
- Voeg het losgeklopte eimengsel toe aan de kokende melk
- Breng het geheel terug aan de kook, blijf voortdurend roeren
- Laat alles enkele minuten zachtjes koken
- Giet de pudding in een mengkom. Dek deze af met een vel plasticfolie rechtstreeks op de pudding
- Laat de pudding volledig afkoelen
- Mix er de boter onder
- Klop er nu de mascarpone onder
- Vul een spuitzak met de vanillecrème
Aardbeien met Elixir D’ Anvers
- 500 g verse aardbeien
- 50 ml Elixir D’ Anvers
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien
- Snij de aardbeien in 4
- Voeg Elixir D’ Anvers, meng kort
Afwerking
- Breek vierkantjes van de filodeeg
- Spuit een mini toefje vanille crème op de borden
- Leg daarop een krokantje van filodeeg
- Spuit daarop een laagje vanille crème
- Lepel hierop de gemarineerde aardbeien
- Leg terug een laagje krokant filodeeg, crème en aardbeien
- Werk af met een vers viooltje
- Smakelijk
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.
