Een klassieker met een frisse twist. Deze rundstartaar serveren we met asperges, geroosterde hazelnoten en een romige dressing van zure room en kruidenolie. Puur, fris en boordevol smaak. De combinatie van zacht rundvlees, knapperige groenten en nootachtige toetsen maakt dit een gerecht dat je keer op keer wil maken. Perfect voor een zonnige lunch of smaakvol voorgerecht.
Rundstartaar snijden we het liefst van bavette. Waarom? Omdat bavette top is qua smaak én textuur. Het vlees is intens van smaak, mooi dooraderd en geeft, eenmaal fijngesneden, die typische beet die je zoekt in een goede tartaar.



Nodig voor 4 personen
Rundstartaar
- 250 g rundsvlees, bv bavette – The Mealovers
- olijfolie
- 1 sjalot
- mosterd
- worcestersaus
- tabasco
- peper en zout
- Snij het rundvlees fijn, Pak dit goed in met plasticfolie. Bewaar in de koelkast tot gebruik
- Werk op het laatste moment de tartaar af
- Snipper de sjalot fijn, voeg deze toe aan het fijngesneden rundsvlees
- Breng de tartaar op smaak met olijfolie, mosterd, worcestersaus, tabasco, peper en zout
Asperges
- 500 g asperges
- olijfolie
- witte wijnazijn
- peper en zout
- Schil de asperges, breek het onderste stukje eraf.
- Zet een kookpot op vuur met koud water en een snuifje zout
- Doe de asperges in het water en breng dit naar het kookpunt.
- Haal de asperges uit het water als ze beetgaar zijn, verfris ze onmiddellijk onder koud water, dep ze nadien goed droog. Bewaar een beetje kookvocht voor de dressing
- Snij de asperges in stukjes van 3 cm, breng deze op smaak met olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout
Olie van groene kruiden
- 20 g groene kruiden (bieslook, basilicum, munt, peterselie, oregano, …)
- 100 ml olijfolie
- peper en zout
- Mix de groene kruiden en olijfolie fijn
- Warm deze olijfolie zachtjes op totdat deze terug schift.
- Giet de olijfolie door een fijne zeef. Zo krijg je terug een blinkende olijfolie
- Kruid de olie met peper en zout
Dressing van zure room
- 100 g zure room
- 20 g kookvocht van de asperges
- peper en zout
- Meng de zure room met een beetje kookvocht van de asperges tot een mooie gladde dressing
- Breng deze op smaak met peper en zout
Afwerking
- 50 g hazelnoten
- groene kruiden
- Hak de hazelnoten grof, rooster deze kort in een pan zonder vetstof
- Schik de tartaar met een dresseerring op bord
- Schik er de asperges bovenop
- Lepel de dressing van zure room errond
- Werk af met olie van groene kruiden
- Strooi er de geroosterde hazelnoten over
- Werk af met groene kruiden




Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en The Meatlovers.
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.
