Spareribs worden vaak bereid in de oven of op de barbecue, maar dit keer maken we ze op een unieke manier: gestoofd, volgens het familierecept van mijn schoonvader. Deze bereiding zorgt voor extra mals vlees en een diepe, rijke smaak die je geproefd moet hebben. Perfect voor een gezellige avond!
We gaan aan de slag met de biologische spareribs van The Mealovers. Deze ribs zijn afkomstig van een biologische boer in Nederland. Het vlees heeft een geweldige smaak en is perfect voor deze bereiding. We bereiden ze in onze nieuwe Campagnard pan van Le Creuset, in de prachtige kleur ‘Thyme’.



Ribbetjes
Nodig voor 4 personen
- 3 Spareribs (3 x 800 gram) – The Meatlovers
- 1 ui
- 1/2 flesje donker bier
- 400 ml rundbouillon
- 1 el mosterd
- 1 takje tijm, rozemarijn en een blaadje laurier
- 1 el bloem
Doen
- Snij de ribben in stukken per 2 á 3 beentjes
- Bak de ribben aan in de hete pan zodat zo mooi bruin zien
- Haal de ribben even uit de pan
- Pel de ui, snij deze in halve ringen
- Stoof de ui aan in de pan van de ribben
- Voeg de bloem toe, stoof deze kort meer aan
- Blus de pan bier, roer alle aanbaksels los.
- Doe de ribben terug in de stoofpan
- Voeg de bouillon, mosterd, tijm, rozemarijn en laurier toe
- Laat het geheel 2 uur zachtjes pruttelen onder deksel
- Haal de ribben uit de bouillon
- Zeef en ontvet de bouillon
- Bind indien nodig de saus een klein beetje met maizena
- Breng de saus op smaak met peper en zout
- Voeg de ribben terug toe aan de saus
- Serveer naar eigen smaak met brood of gekookte aardappelen
- Smakelijk!
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.