De klassieke vlees- groenten- aardappel maaltijd in een heerlijk verrassende ovenschotel
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 500 gr aardappelen
- 350 gr kipfilet
- 1 rode paprika
- 250 gr champignons
- (100 g doperwten)
- 1 potje boursin cuisine (fijne kruiden)
- scheutje melk
- gemalen kaas
Werkwijze:
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water
- Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 1,5 cm
- Smelt een klontje boter in de pan en bak de kippenblokjes aan met een beetje kippenkruiden
- Doe de gebakken kippenblokjes onder in de ovenschotel
- Snij de paprika in blokjes en de champignons in 4
- Bak deze aan in de pan van de kippenblokjes
- Voeg naar eigen smaak doperwten toe
- Verdeel ze daarna over de kip in de ovenschotel
- Verdeel de gekookte aardappelen in schijfjes over de groenten zodat de bovenkant van de ovenschotel bedekt is
- Warm de boursin cuisine op met een scheutje melk
- Giet dit over de aardappelen
- Strooi er een beetje gemalen kaas over
- Zet nog een 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Zet op het einde even de grill op voor een mooi bruin korstje
Variant:
- Je kan de paprika en champignons makkelijk vervangen door andere groenten: bv. courgette, aubergine, …
- Geen boursin cuisine? Verkruimel de gewone boursin bovenop de ovenschotel.
ziet er heel lekker uit
vandaag de schotel gemaakt, echt een aanrader, heel lekker en makkelijk te maken. Had er ook nog gebakken spekreepjes bijgedaan, boven op de kipblokjes gestrooid omdat ik die nog in de frigo tegenkwam. Dit gaat hier regelmatig op het menu staan!
Wij hebben er heerlijk van gesmuld. Voor herhaling vatbaar.
Hèèèl lekker , en vlug klaar !
ga ik nog meer maken