Hoofdgerechten

Varkensreepjes met geroosterde paprikasaus en geitenkaas

Een heerlijke combinatie van varkensreepjes, geroosterde paprika en stukjes geitenkaas

Ingrediënten:

  • 400 gr geroosterde paprika (uitgelekt)
  • 100 ml room (alpro soya light)
  • 300 gr varkensreepjes
  • 1 courgette
  • 1 sjalot of ui, fijn gesneden
  • 100 ge verse geitenkaas
  • 275 gr capellini (soubry)

Voor de marinade:

  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 2 el olijfolie
  • snuifje paprikapoeder en kippenkruiden
  • 1/2 rode peper ( als je van pikant houd)

Werkwijze:

  1. Marineer de varkensreepjes en laat minstens 1 uur marineren
  2. Snijd de courgette in fijne reepjes
  3. Mix 250 gr geroosterde paprika’s met de room (zo fijn mogelijk)
  4. Snij de rest van de geroosterde paprika in fijne reepjes
  5. Smelt een klontje boter in een kookpot en stoof hierin de ui aan
  6. Zet ondertussen een ruime kookpot met gezouten water op om de pasta te koken
  7. Als de ui glazig is, voeg je de varkensreepjes toe
  8. Als de varkensreepjes bijna gaar zijn voeg je de courgette en paprika reepjes toe
  9. Als nu alles gaar is voeg je de gemixte paprikasaus toe
  10. Breng dit aan de kook en breng het op smaak met peper en zout
  11. Kook de capellini beetgaar
  12. Serveer de pasta met de varkensreepjes in geroosterde paprikasaus en kruimel er een beetje geitenkaas overheen
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *