In dit recept maken we een heerlijke ovenschotel met varkensreepjes, courgette, geroosterde paprika en stukjes geitenkaas. Ook de saus maken we van geroosterde paprika. Om tijd te sparen gebruiken we hiervoor geroosterde paprika uit een glazen bokaal. Snel mixen met een beetje room en je krijgt een heerlijk smaakvolle saus.
Ingrediënten:
- 400 gr geroosterde paprika (uitgelekt)
- 100 ml room
- 300 gr varkensreepjes
- 1 courgette
- 1 sjalot of ui, fijn gesneden
- 100 ge verse geitenkaas
- 250 gr penne (pasta)
Voor de marinade:
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 2 el olijfolie
- snuifje paprikapoeder en kippenkruiden
- 1/2 rode peper ( als je van pikant houd)
Werkwijze
- Marineer de varkensreepjes en laat minstens 1 uur marineren
- Snijd de courgette in halve maantjes
- Mix 300 gr geroosterde paprika’s met de room (zo fijn mogelijk)
- Snij de rest van de geroosterde paprika in fijne reepjes
- Smelt een klontje boter in een kookpot en stoof hierin de ui aan
- Zet ondertussen een ruime kookpot met gezouten water op om de pasta te koken
- Als de ui glazig is, voeg je de varkensreepjes toe
- Als de varkensreepjes bijna gaar zijn voeg je de courgette en al laatste de reepjes geroosterde paprika reepjes toe
- Als nu alles gaar is voeg je de gemixte paprikasaus toe
- Breng dit aan de kook en breng het op smaak met peper en zout
- Kook de pasta beetgaar
- Meng de pasta onder de saus met vlees en groenten
- Verdeel dit in een ovenschotel
- Leg er plakjes geitenkaas op
- Plaats de ovenschotel 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Smakelijk
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.