Zomercocktails met Elixir d’Anvers
Er staan al heel wat cocktails en cocktails met Elixir d’Anvers op de blog. Toch gingen we opnieuw aan de slag met deze Antwerpse likeur. We maakten hiermee drie makkelijk één, twee, drie cocktails. Zomercocktails die je op tafel zet zonder enige cocktailkennis. Vooral met ingrediënten die je in huis hebt of makkelijk in de supermarkt kan vinden. Van een originele sangria tot een fris bittere combinatie met pomton.
Vind hier 4 iconische cocktails met Elixir d’Anvers en Elixir de Spa
Witte Elixir sangria
- 1 fles witte wijn
- 100 ml Elixir d’Anvers
- 45 ml limoensap
- 1 peer
- 1 nectarine
- 1 abrikoos
- 20 witte druiven
- 100 g bosbessen
- ijsblokjes
- (25 ml suikersiroop – naar eigen smaak)
Doen
- Snij het fruit in blokjes, de druiven doormidden
- Doe het fruit, behalve de bosbessen in een karaf
- Voeg wijn, Elixir en limoensap toe
- Zet dit enkele uren tot 1 nacht in de koelkast
- Verdeel enkele ijsblokjes in de glazen
- Verdeel de sangria met fruit in de glazen
- Voeg enkele bosbessen toe
- Geniet!
Elixir d’Anvers – Pomton
- 75 ml pompelmoessap
- 75 ml tonic
- 30 ml Elixir d’Anvers
- ijsblokjes
- schijfje pompelmoes
Doen
- Vul een cocktailglas met ijsblokjes
- Voeg pompelmoessap, tonic en Elixir d’Anvers toe
- Werk af met een schijfje pompelmoes
Elixir d’Anvers – Gingerbeer
- 50 ml Elixir d’Anvers
- 100 ml gingerbeer
- 20 ml limoensap
- schijfje limoen
- takje munt
- ijsblokjes
Doen:
- Vul een cocktailglas met ijsblokjes
- Voeg Elixir d’Anvers, gingerbeer en limoensap toe
- Werk af met een schijfje limoen en verse munt
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.