Elixir d’Anvers en Elixir de Spa
Na de 3 makkelijke zomercocktails met Elixir d’Anvers gaan we voor vier iconische cocktails met Elixir. Deze keer gebruiken we niet alleen Elixir d’Anvers maar gaan we ook aan de slag met Elixir de Spa. We maken o.a. een old fashioned, whiskey sour en een espresso martini. Toevallig drie van mijn favoriete cocktails. Daaraan voegen we nog een leuke versie van Tequila Sunrise toe. De Elixir Sunrise met tequila en Elixir d’Anvers.
Old fashioned – Elixir de Spa
- 1 zeste van sinaasappel
- 1 zeste van citroen
- 1/2 tl rietsuiker
- 1/2 cocktaillepel Angostura bitters
- 10 ml soda water/bruisend water
- 50 ml Elixir de Spa
- 6-tal ijsblokjes
Doen
- Doe de zeste van sinaasappel en citroen in een whiskyglas
- Voeg daar de rietsuiker en de Angostura bitters aan toe
- Plet de suiker met de achterkant van de cocktaillepel in de zestes
- Voeg er een klein beetje soda een toe en roer tot de suiker oplost
- Doe er de Elixir de Spa en ijsblokjes bij
- Roer goed, zodat er extra smeltwater ontstaat
- Geniet!
Espresso Martini – Elixir d’Anvers
- 20 ml Elixir d’Anvers
- 20 ml Elixir d’Anvers Koffie Likeur
- 20 ml vodka
- 40 ml espresso
- 3 koffiebonen
- ijsblokjes
Doen
- Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de koffiebonen in een cocktailshaker
- Shake krachtig
- Serveer de cocktail in een gekoeld glas, zonder ijs
- Werk af met enkele koffiebonen
Elixir sour
- 50 ml Elixir d’Anvers
- 30 ml citroensap
- 10 ml suikersiroop
- 1 eiwit
- ijsblokjes
- schijfje citroen en cocktailkers voor de afwerking
Doen:
- Doe wat ijsblokjes in een shaker
- Schenk de overige ingrediënten erbij.
- Shake krachtig
- Schenk de cocktail door een strainer (barzeef) in een cocktailglas
- Werk af met een schijfje citroen en cocktailkers
Elixir Sunrise
- 40 ml tequila
- 30 ml Elixir d’Anvers
- 90 ml sinaasappelsap
- 15 ml limoensap
- 2 cocktaillepels grenadine
- schijfje sinaasappel
Doen
- Vul een cocktailglas met ijsblokjes
- Voeg tequila, Elixir d’Anvers, sinaasappelsap en limoensap toe
- Roer goed om met de barlepel
- Schenk er dan op de barlepel de grenadine in en wacht tot die naar de bodem is gezonken.
- Werk af met een schijfje sinaasappel
Mojito & Negroni
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.