Château de la Chapelle - Seppe Nobels
Blog, Restaurant belevingen, Travel

Château de la Chapelle – Condroz – Seppe Nobels

Print Friendly, PDF & Email

New Blog summer 2022:
Château de la Chapelle & Osteria Alle Testiere


Lees hier ons artikel over La Chapelle Winter


Château de la Chapelle 

La Chapelle is niet alleen de naam van de straat. Het is ook een prachtig kasteel uit de 13e eeuw. Sinds kort vormt dit kasteel het decor voor een nieuwe culinaire hotspot in het hart van de Condroz. Topchef Seppe Nobels nam afscheid van Graanmarkt 13 en zette zijn schouders onder twee nieuwe projecten. Instroom Academy, een uniek project waar Seppe een restaurant/opleidingscentrum runt met anderstalige nieuwkomers en vluchtelingen. Daarnaast startte hij met La Chapelle  Samen met ondernemer Joachim Marynen creëert hij een plek waar onthaasten in de natuur hand in hand gaat met culinair genieten, dit alles met het grootste respect voor natuur.

Onthaasten kan in een groot buitenzwembad of op de tennisbaan, relaxen in de buitenbar, hottub of sauna, napraten aan het kampvuur. Het zijn maar enkele mogelijkheden op het domein van 12 hectare groot. Maar de eerste keuze die gemaakt moet worden bij La Chapelle is natuurlijk waar je gaat slapen. Je kan hier kiezen voor luxetenten of gerenoveerde kasteelkamers. Bij de luxetenten wordt je één met de natuur. Vanaf het houten platform, of je eigen privé terrasje heb je een prachtig uitzicht op het domein. ‘S ochtends ontwaak je met prachtige natuurgeluiden. In de kasteelkamers heb je dan weer een beetje extra luxe met een privé badkamer. Maar eerlijk? Ikzelf zou moeilijk kunnen kiezen. Daarom reserveerden wijzelf twee nachten op het domein. Een eerste nacht in de tent, een tweede nacht in het kasteel. 

Seppe Nobels

Het culinaire brein achter La Chapelle is vanzelfsprekend Seppe Nobels. Hij staat symbool voor een even groene als duurzame keuken. Zelf zal hij er niet elke dag achter het fornuis staan. De dagelijkse keuken geeft hij in handen van Kwinten Albertijn (Graanmarkt13 – Le Pristine), met wie hij in het verleden al nauw samenwerkte. Er wordt gekookt volgens het Farm to Plate-principe: lokaal, vers en waar mogelijk in samenwerking met de plaatselijke boeren om de economische en sociale band met streek en bevolking aan te halen.

Overnachten in luxetenten

Kamperen was voor mij geleden van de camping op Rock Werchter. Het contrast kon misschien niet groter. Een tent waar je in kan recht staan, heerlijke bedden en een verhoogd, droog terras. Zalig was het! Hier kom je in contact met de natuur en ontwaak in een sprookje temidden van de wonderschone vallei van Domaine de la Chapelle in de Ardennen. 

Barbecueën op de Ofyr

Voor onze eerste overnachting kozen we voor één van de luxetenten. Een tent, kamperen en barbecue. Dat is toch een match made in haven. Daarom reserveerden we ook een barbecue pakket voor twee personen. ‘S avonds stond er een mooi plateau met vlees, afkomstig van Boucherie Herman en groenten van lokale boeren op ons te wachten. Alles konden we zelf bakken op een grote Ofyr. Het was voor ons de eerste keer dat we barbecueden op een Ofyr, maar vanaf nu wil ik er dus eentje thuis. Aan de Ofyr geraak je aan de praat met andere mensen die ook aan het barbecueën zijn, gezelligheid alom. We bestelden een heerlijk flesje wijn uit één van onze favoriete wijnstreken en genoten van een top avond. Na de barbecue zakten we terug af naar het terrasje voor onze tent en genoten we van de rust, stilte en nog een glaasje wijn. 

 “Arrive as strangers, leave as friends”

#Thisislachapelle

Seppe’s Friday – Farm to Plate

Na een wandeling van 11 km, een verfrissende duik in het zwembad en een aperitiefje in de buitenbar was onze dag al meer dan geslaagd. Maar ’s avonds stond er nog een tafel op ons te wachten voor “Seppe’s Friday”. Alvorens het diner van start ging, kregen we de kans een wandeling over de domein te maken tezamen met Seppe. Een wandeling waar wilde kruiden zoals vogelmuur & duizendblad werden geplukt. Wilde kruiden die een uurtje later op ons bord verschenen. Daarnaast passeerden we nog langs de twee bijenkasten die chef en imker Nobels op het domein plaatste.

Eens aan tafel wordt je ondergedompeld in de culinaire wereld van La Chapelle. Met het grootste respect worden vlees, vis en groeten uit de streek op bord getoverd. Fantastisch lekker en puur van smaak! Wijnliefhebber Joachim Marynen schonk hierbij enkele prachtige wijnen. We hebben niet van alle gerechten een foto, maar hieronder vind je er alvast enkele. Na het diner zakten we nog even af naar het kampvuur op het grasveld van La Chapelle. Alweer zo een unieke avond!

Gepofte prei – Appels uit de Condroz – Crème van aubergine – Notenolie – Mosterblad – Veldkers

Jonge sla – Rilette van Ardeense forel – Gepekelde radijs – Sjalot – Schapenkaas – Tijm

Tartaar van rund – Ui in zoutkorst gegaard – Kervel – Crème van gefermenteerde look

Drie kazen uit de regio – Luikse siroop – Peren – Rodebietsap – Roggebrood met rozijnen

Unplug & disconnect

Voor de meesten van ons is het niet gemakkelijk om te vertragen en aandacht te schenken aan de stilte. Onze telefoons, sociale media, werk en drukke schema’s maken het alleen maar moeilijker. Bij La Chapelle zijn ze gepassioneerd door het buitenleven en geven ze U de kans om het te ervaren en jezelf erin onder te dompelen. Ontkoppelen, ontspannen, genieten en verwend worden. Dit alles in een prachtige omgeving!

Op deze website vind je tal van leuke wandelingen in de directe omgeving. 


Château de la Chapelle ¦ la chapelle 3 ¦ 4163, Anthisnes
Website ¦ Facebook ¦ Instagram


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *