La Chapelle – Anthisnes - Winter Wonderland
Restaurant belevingen, Travel

La Chapelle – Anthisnes – Winter Wonderland

Print Friendly, PDF & Email

New Blog summer 2022:
Château de la Chapelle & Osteria Alle Testiere


Sinds deze zomer heeft de Ardennen er een culinaire hotspot bij. Tijdens ons verblijf toen draaide alles vooral om outdoor. Er stond een prachtig openluchtrestaurant, we sliepen in een glamping tent en genoten van een aperitief aan de buitenbar naast het zwembad. Nu 6 maanden later, hartje winter, is de sfeer er helemaal anders. Cosy, knus, warm en gezellig. Het restaurant verhuisde naar binnen en ook wij sliepen deze keer in één van de prachtige kamers in het kasteel. 

Kwinten Albertijn

Het culinaire verhaal werd afgelopen zomer mee opgestart door Seppe Nobels. Zo bracht hij ook één van zijn pupillen mee richting de Condroz. Chef Kwinten Albertijn stond drie jaar een de zijde van Seppe bij Graanmarkt 13. Daarna werkte Kwinten nog een tijdje bij L’épicerie du Cirque & Le Pristine van Sergio Herman in Antwerpen. Bij La Chapelle kookt Kwinten met dezelfde “Farm to Plate” visie als Seppe Nobels. Producten van lokale boerderijen uit de omgeving van gemeente d’Anthisnes vormen de basis van zijn keuken. 

Luxueus overnachten

Tijdens de zomer waren we helemaal verkocht voor de Glamping tenten. Maar na ons bezoek in December 2021 zou ik eerlijk gezegd niet meer weten waar onze voorkeur naar uit zou gaan. Deze keer sliepen we in één van de negen prachtig gerenoveerde kamers van dit 13e-eeuws kasteel. In de kamers wordt de historische boerderij-kasteelsfeer gecombineerd met modern comfort en design. Het enige minpuntje was dat we maar één nacht bleven. 

De wijnkelder

Of we de wijnkelder al hadden gezien? Nog niet. Maar als we hem toch al hadden gezien, had ik hem graag nog eens gezien. De 14e-eeuwse wijnkelder werd samen met hun partner “Vino steel” gemoderniseerd naar de maatstaven van nu. Er ligt een mooie selectie aan wijnen uit Frankrijk, Italië, Portugal, Spanje en natuurlijk België. ook hier gaat de voorkeur naar bio en biologisch. ‘S avonds kan je bij het diner kiezen voor een mooie selectie aangepaste wijnen of een prachtige fles uit de kelder.

Ons verblijf

Het was een druilige en mistige dag in de Ardennen. Ook arriveerden we er pas rond 15u30. Het was dus spijtig genoeg te laat om nog een mooie wandeling te maken. Maar erg was dat helemaal niet. We nestelden ons in de bibliotheek van La Chapelle en proefden een regionaal, smaakvol blond bier uit Luik. Nadat we ons hadden geïnstalleerd en opgefrist was het tijd om onze benen onder tafel te schuiven. 

Het restaurant

Één van de benedenruimtes van het kasteel werd verbouwd tot een gezellig restaurant. Dit alles met het grootste respect voor de authentieke elementen. Aan de zijkant bevind zich eveneens de open keuken waar Kwinten het beste van zichzelf geeft. Chef Albertijn werd gevormd door verschillende chefs en ontwikkelde van daaruit zijn eigen kookstijl. Creatief, smaakvol, boeiend en lokaal. Een kookstijl waar wij alvast fan van zijn. 

La Chapelle Winter by Kwinten Albertijn

VIDIMUS: sweet and sour greens · girolles choron · verveine

PORCO: pork belly ferme de tabreux sirop de liège · onion crisp

MODERN DISNEY: ratatouille · finding sardines – bouquet wonderland

LANGO: langoustine · ponzu · daikon · kimchi · serundeng

LA CHASSE: pheasant condroz · porcini · oriental cabbage leek · potato mousseline

LE FROMAGE: carré de liège · rosemary · sweet onion

POMME VELUM: miso · granny smith – chapel honey from our own bee’s

Na een heerlijk ontbijt was het spijtig genoeg weer tijd om richting de Kempen te rijden. Maar we tellen alvast terug af naar de lente. Gewoon almaar om terug ondergedompeld te worden in de wondere wereld van La Chapelle. Maar natuurlijk ook om terug te proeven van Kwinten zijn kookkunsten, te wandelen in de prachtige omgeving en opnieuw wakker te worden van de natuurgeluiden. We zijn alvast erg benieuwd wat voor plannen La Chapelle heeft deze zomer. 


Château de la Chapelle ¦ la chapelle 3 ¦ 4163, Anthisnes
Website ¦ Facebook ¦ Instagram


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *