De lekkerste gerechten uit 2019 – Mijn Best Off menu:
Blog, Restaurant belevingen

De lekkerste gerechten uit 2019 – Mijn Best Of menu:

Print Friendly, PDF & Email

De lekkerste gerechten uit 2019

Net zoals in 2016, 2017, en 2018 stellen we ook dit jaar weer onze ultieme menu samen. Hiervoor selecteren we de lekkerste gerechten die we in 2019 hebben geproefd. We deden zowel in binnenland als buitenland enorm veel culinaire ontdekkingen. Toch bestaat deze lijst volledig uit restaurants in België. 

De lekkerste gerechten uit 2019 – Mijn Best Off menu:

Aperitief: Willem Hiele – Koksijde

Willem Hiele is een eigenzinnige culinaire topper aan de kust. Met respect voor de natuur en de seizoenen ontwikkelde Willem zijn eigen kookstijl. Een stijl die terug gaat naar de essentie. Hij streeft ernaar om de diepste smaken uit zijn producten te halen. Daarnaast schenkt Shannah, als autodidact sommelier  ongelooflijk lekkere wijntjes bij deze gerechten. Vanaf het eerste moment, vanaf de eerste hap nam Willem ons mee in zijn verhaal. Daarom selecteerden we dit begin als beste aperitief van 2019. Daarnaast is deze lunch ook geselecteerd als “Best overall restaurant visit”. Lees hier ons volledig verslag

De lekkerste gerechten uit 2019 – Mijn Best Off menu:

Voorgerecht: La Bru’sserie – Wout Bru

La Bru’sserie is een onderdeel van het gerenommeerde Hotel Sanglier des Ardennes in Durbuy. Hiervoor werkte Wout Bru een concept uit rond tapas en sharing food. De gerechten zijn er origineel, spannend en perfect op smaak. Deze ceviche van hamachi met sinaasappel, koriander crème en avocado was dan ook het lekkerste voorgerecht uit 2019! Onlangs opende Wout Bru er nog een derde restaurant. Bij “Wagyu” worden alle gerechten op de grill bereid. In 2020 zullen we zeker nog eens een weekend Durbuy inplannen. Lees hier ons volledig verslag over La Bru’sserie.

De lekkerste gerechten uit 2019 – Mijn Best Off menu:

Tussengerecht: Le Coq Au Champs – Tinlot

Al enkele jaren is Christophe Pauly één van onze favoriete chefs. Zijn kookstijl legt de nadruk op eenvoud en topkwaliteit. Twee kenmerken die hij met veel verfijning en precisiewerk op het bord combineert. Deze creatie rond coquilles, kaviaar, broccoli en limoen is daar een perfect voorbeeld van. Telkens weer is een bezoek aan Le Coq Au Champs pure verwennerij van het begin tot het einde.

Le Coq Au Champs - Christophe Pauly

Hoofdgerecht: La Table de Maxime – Paliseul

La Table de Maxime – Paliseul

Ook La Table de Maxime is zo een lievelingsadres van ons. We bezochten dit restaurant al enkele keren. Deze laatste keer bleven we er ook overnachten. Tijdens het diner scoort Chef Collard met gebraden patrijs. Allereerst aan tafel getoond in z’n geheel rokend in heide. Daarna op bord smaakvol gecombineerd met aardpeer, witloof en eekhoorntjesbrood.  Lees hier ons volledig verslag over La Table de Maxime.

De lekkerste gerechten uit 2019 – Mijn Best Off menu:

Dessert: Restaurant Rebelle – Marke

Met het dessert rond Panden rijst won dit restaurant eerder al de tittel “Dessert van het Jaar 2019” door Gault&Millau. Maar tijdens ons bezoek was vooral het dessert met millefeuille van rietsuiker, crème van passievrucht, karamel van miso en ijs van aardpeer onze favoriet. We zijn sowieso fan van dessert waar groenten in verwerkt zitten. Lees hier ons volledig verslag over Restaurant Rebelle

Restaurant Rebelle – Marke - Martijn Defauw

Laureaten 2019

De lekkerste gerechten uit 2019 – Mijn Best Off menu:

Wish list 2020

Dit is bijna dezelfde lijst als vorig jaar. We hebben spijtig genoeg maar 1 restaurant van die lijst kunnen schrappen. Maar we kijken er enorm naar uit om in 2020 deze restaurants eindelijk te bezoeken.

Re-visit

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *