La Bru'sserie - Wout Bru - Durbuy - Tapas & Sharing
Restaurant belevingen

La Bru’sserie – Wout Bru – Durbuy – Tapas & Sharing

La Bru’sserie

De laatste jaren veranderde er heel wat in Durbuy. Marc Coucke kocht er o.a. het gerenommeerde Hotel Sanglier des Ardennes. De eerste grote vernieuwing is dat de huidige Brasserie Fred volledig werd verbouwd tot de trendy La Bru’sserie.

La Bru'sserie - Wout Bru - Durbuy

Tapas & Sharing food by Wout Bru

Ook Sterrenchef Wout Bru nam zijn intrede in Durbuy. Hij werd verantwoordelijk voor het culinaire gebeuren rond Sanglier des Ardennes, enerzijds in het gastronomisch restaurant en anderzijds in de brasserie.

La Bru'sserie - Wout Bru - Durbuy

Voor de brasserie, of Bru’sserie werkte Wout Bru een concept uit rond tapas en sharing food. Op de kaart vinden we liefst 35 gastronomische tapas, onderverdeeld in Provence, Zuid-Amerika, Spanje, Azië, Klassiek en Desserts. 

Wout Bru

Onze eerste kennismaking met Wout Bru was tijdens een vakantie in de Provence. In 2012 bezochten we het toenmalige Maison BRU in Eygalières. Hier kookte deze Belgische topchef twee sterren bij elkaar. De pop-ups van Chef Bru in België lieten we aan ons voorbij gaan. Maar nu hij terug een vaste stek heeft in België keken we erg uit naar een bezoek aan Bru’sserie.

La Bru'sserie - Wout Bru - Durbuy

Een culinaire reis rond de wereld.

Rundscarpaccio – Geitenkaas – Truffel Vinaigrette

Rundscarpaccio - Geitenkaas - Truffel Vinaigrette

Ceviche van hamachi – sinaasappel – koriander crème – avocado

Ceviche van hamachi - sinaasappel - koriander crème - avocado

Inktvis – Gazpacho – Rouille – Pistou

 Inktvis - Gazpacho - Rouille - Pistou

Ravioli van langoustines – Dashi – Ganzenlever

Ravioli van langoustines - Dashi - Ganzenlever

Gebakken Zwezerik – Groene Boontjes – Gekonfijte Tomaten – Truffelvinaigrette – Parmezaan

Gebakken Zwezerik - Groene Boontjes - Gekonfijte Tomaten - Truffelvinaigrette - Parmezaan

Brochette van gegrilde Pluma Iberico

 Brochette van gegrilde Pluma Iberico

Entrecôte Chimichurri – Espuma van Mosterd

 Entrecôte Chimichurri - Espuma van Mosterd

Citroentaartje met meringue

 Citroentaartje met Meringue

Na deze lunch kunnen we wel stellen dat Durbuy er een prachtige zaak bij heeft. We genoten van een heerlijk fris wit wijntje, uitmuntende tapas en een prachtig uitzicht op Durbuy. Het is duidelijk dat Wout ervoor kiest om aan de slag te gaan met pure kwaliteitsproducten. De tapas waren stuk voor stuk smaakvol, puur en eerlijk geprijsd. Wij kijken alvast uit naar een volgend bezoek aan Bru’sserie.

La Bru'sserie - Wout Bru - Durbuy

Momenteel wordt er aan de overkant van de straat gewerkt aan een nieuw complex. De gebouwen zullen via een ondergrondse tunnel met elkaar verbonden zijn. Het gehele complex met in totaal een honderdtal kamers, drie restaurants, een zomerbar, zes vergaderzalen en een volledig gerenoveerd wellnesscentrum zou tegen november 2019 klaar moeten zijn.

Praktisch

La Bru’sserie ¦ Rue du Comte Théodule d’Ursel 14 ¦ 6940 Durbuy
Website ¦ Facebook ¦ info@sanglier-des-ardennes.be ¦ +32(0)86 21 32 62

La Bru'sserie - Wout Bru - Durbuy

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *