La Bru’sserie
De laatste jaren veranderde er heel wat in Durbuy. Marc Coucke kocht er o.a. het gerenommeerde Hotel Sanglier des Ardennes. De eerste grote vernieuwing is dat de huidige Brasserie Fred volledig werd verbouwd tot de trendy La Bru’sserie.
![La Bru'sserie - Wout Bru - Durbuy](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2019/06/15-2-550x367.jpg)
Tapas & Sharing food by Wout Bru
Ook Sterrenchef Wout Bru nam zijn intrede in Durbuy. Hij werd verantwoordelijk voor het culinaire gebeuren rond Sanglier des Ardennes, enerzijds in het gastronomisch restaurant en anderzijds in de brasserie.
Voor de brasserie, of Bru’sserie werkte Wout Bru een concept uit rond tapas en sharing food. Op de kaart vinden we liefst 35 gastronomische tapas, onderverdeeld in Provence, Zuid-Amerika, Spanje, Azië, Klassiek en Desserts.
Wout Bru
Onze eerste kennismaking met Wout Bru was tijdens een vakantie in de Provence. In 2012 bezochten we het toenmalige Maison BRU in Eygalières. Hier kookte deze Belgische topchef twee sterren bij elkaar. De pop-ups van Chef Bru in België lieten we aan ons voorbij gaan. Maar nu hij terug een vaste stek heeft in België keken we erg uit naar een bezoek aan Bru’sserie.
![La Bru'sserie - Wout Bru - Durbuy](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2019/06/5-2-550x367.jpg)
Een culinaire reis rond de wereld.
Rundscarpaccio – Geitenkaas – Truffel Vinaigrette
![Rundscarpaccio - Geitenkaas - Truffel Vinaigrette](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2019/06/1-2-550x367.jpg)
Ceviche van hamachi – sinaasappel – koriander crème – avocado
![Ceviche van hamachi - sinaasappel - koriander crème - avocado](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2019/06/3-2-550x367.jpg)
Inktvis – Gazpacho – Rouille – Pistou
![Inktvis - Gazpacho - Rouille - Pistou](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2019/06/6-2-550x367.jpg)
Ravioli van langoustines – Dashi – Ganzenlever
![Ravioli van langoustines - Dashi - Ganzenlever](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2019/06/9-3-550x367.jpg)
Gebakken Zwezerik – Groene Boontjes – Gekonfijte Tomaten – Truffelvinaigrette – Parmezaan
![Gebakken Zwezerik - Groene Boontjes - Gekonfijte Tomaten - Truffelvinaigrette - Parmezaan](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2019/06/8-2-550x367.jpg)
Brochette van gegrilde Pluma Iberico
![Brochette van gegrilde Pluma Iberico](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2019/06/7-2-550x367.jpg)
Entrecôte Chimichurri – Espuma van Mosterd
![Entrecôte Chimichurri - Espuma van Mosterd](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2019/06/11-2-550x367.jpg)
![](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2019/06/10-2-550x367.jpg)
Citroentaartje met meringue
![Citroentaartje met Meringue](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2019/06/12-3-550x367.jpg)
Na deze lunch kunnen we wel stellen dat Durbuy er een prachtige zaak bij heeft. We genoten van een heerlijk fris wit wijntje, uitmuntende tapas en een prachtig uitzicht op Durbuy. Het is duidelijk dat Wout ervoor kiest om aan de slag te gaan met pure kwaliteitsproducten. De tapas waren stuk voor stuk smaakvol, puur en eerlijk geprijsd. Wij kijken alvast uit naar een volgend bezoek aan Bru’sserie.
![La Bru'sserie - Wout Bru - Durbuy](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2019/06/14-2-550x367.jpg)
Momenteel wordt er aan de overkant van de straat gewerkt aan een nieuw complex. De gebouwen zullen via een ondergrondse tunnel met elkaar verbonden zijn. Het gehele complex met in totaal een honderdtal kamers, drie restaurants, een zomerbar, zes vergaderzalen en een volledig gerenoveerd wellnesscentrum zou tegen november 2019 klaar moeten zijn.
Praktisch
La Bru’sserie ¦ Rue du Comte Théodule d’Ursel 14 ¦ 6940 Durbuy
Website ¦ Facebook ¦ info@sanglier-des-ardennes.be ¦ +32(0)86 21 32 62
![La Bru'sserie - Wout Bru - Durbuy](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2019/06/13-2-550x367.jpg)