De lekkerste gerechten uit 2018 – Mijn Best Off menu:
Restaurant belevingen

De lekkerste gerechten uit 2018 – Mijn Best Off menu:

De lekkerste gerechten uit 2018

Net zoals in 2016 en 2017 stellen we weer onze ultieme menu samen. Hiervoor selecteren we de lekkerste gerechten die we in 2018 hebben geproefd. We deden zowel in binnenland als buitenland enorm veel culinaire ontdekkingen.

Aperitief: Restaurant Café d’O

Café d’O is gelegen in het pittoreske dorpjes Sint-Amands aan de oevers van de schelde. Zowel vanop het terras als binnen in het restaurant heb je een prachtig zicht over de schelde en omliggende natuur.

Starten deden we met eenmaal met de classic Café d’O aperitief op basis van gin, cointreau en citroen. Ik koos voor de summer Café d’O met Hierbas, ginger ale en limoen. Beide verfrissend lekker! Op tafel verscheen hierbij het eerste fingerfood, gevolgd door enkele smaakvolle amuses.

De lekkerste gerechten uit 2018 – Mijn Best Off menu:

Tartaar van scheermesjes, komkommer en wasabi
Crémeux van geitenkaas – Macadamia – Basilicum
Zalm – Yoghurt – Granny smith – Gepofte amarant

De lekkerste gerechten uit 2018 – Mijn Best Off menu:

Voorgerecht: Sani Gourmet

Voor het beste voorgerecht van 2018 vlogen we naar Griekenland. Hier waren we te gast op het gastronomisch festival Sani Gourmet van Sani Resort. Jaarlijks worden hier werelds beste chefs uitgenodigd voor een quarte main op wereldniveau. Franse sterrenchef Alan Geaam was gastchef van dienst. Hij serveerde een sublieme creatie tussen avocado, kingkrab en kaviaar.  

De lekkerste gerechten uit 2018 – Mijn Best Off menu:

Tussengerecht: Resaurant Vinto

Onze lunch bij restaurant Vinto kunnen we gerust uitroepen tot beste lunch van 2018. In dit gerecht met Cevenne ui en ossenstaat laat chef Karel Van Oyen de puurheid van de ingrediënten spreken. Hoewel beide ingrediënten bombastisch en zwaar kunnen zijn, spat de finesse hier van het bord. 

Hoofdgerecht: Au Gré du Vent

Voor het hoofdgerecht reden we over de taalgrens richting seneffe. Hier bevind zich restaurant Au Gré du Vent van Lady Chef of the year: Stéphanie Thunus. Sinds 2018 kreeg het restaurant er een uitbreiding met Hotel Au Fil de l’Eau.

Het hoofdgerecht met Pluma iberico werden al snel geprezen als lekkerste stukje varkensvlees dat we ooit hebben geproefd. Smaakvol, sappig en perfect gegaard werden deze geserveerd met artisjok en cantharellen. De huisbereide bearnaisesaus maakte dit gerecht helemaal af.

De lekkerste gerechten uit 2018 – Mijn Best Off menu:

Pre dessert: De Jonkman / Coq Au Champs

Deze sublieme creatie proefden we tijdens één van de unieke quatre mains van Christophe Pauly (Le Coq aux Champs). Deze keer was hij te gast bij Restaurant De Jonkman.

Christophe Pauly & Filip Claeys sloegen de handen in elkaar vanuit een gedeelde visie over gastronomie. Ze schotelden ons een exclusieve ‘four-hands dinner’ voor, bereid met 100% Belgische producten en geserveerd met dranken van eigen bodem. Met deze flinterdunne merenque gevuld met sorbet van zuring, appel en luchtige yoghurt werd het even stil aan tafel.

De lekkerste gerechten uit 2018 – Mijn Best Off menu:

Dessert: Restaurant Soma

Soma is het restaurant van Adriana Zafiris (Belgisch-Grieks) en Frédéric Chastro (Colombiaans-Frans). Dit ambitieus duo kwam na enkele culinaire avonturen in het buitenland terecht in Antwerpen. Het stijlvolle herenhuis in de Wolstraat te Antwerpen kreeg een smaakvolle en moderne inrichting met behoud voor de klassieke elementen. Op het bord serveren ze een eerlijke, klassieke keuken die wordt afgekruid met aroma’s van hun herkomst.

De Soufflé Glacé is één van hun signatuur gerechten. Deze chocolade soufflé werd visueel prachtig nagemaakt. Hier geserveerd met granen, olijfolie, vanilleijs en een mousse van chocolade. Tijdens ons tweede bezoek aan dit restaurant bestelde ik trouwens 2 desserts. Terug deze heerlijke Soufflé Glacé maar eveneens een knappe interpretatie van baklava. 

De lekkerste gerechten uit 2018 – Mijn Best Off menu:
Soufflé Glacé | Chocolade | Vanille | Granen| Olijfolie

Koffie & zoetigheden: Restaurant Vinto

Voor de tweede keer in dit lijstje komen we terug bij Restaurant Vinto. We gingen er voor ‘the full experience’ met 7 gangen en een bordje kaas. Ook de zoetigheden bij de koffie waren te lekker om te laten liggen. Van een fris citroentaartje tot vers gebakken churros. 

De lekkerste gerechten uit 2018 – Mijn Best Off menu:

Laureaten 2018

Best overall restaurant visit: Quatre mains: De Jonkman / Coq au Champs

Beste prijs/plezier: Petit Cuistot

Beste wijn pairing: Restaurant Vinto

Lievelingsadres 2018: Resto Au Comptoir

Wish list 2019

Re-visit

  • Meliefste
  • Soma
  • Pure-C
  • Graanmarkt 13

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

3 Reacties

  1. Heerlijke!

  2. blogger zegt:

    Dat ziet er allemaal erg lekker uit.

  3. Wat een lekkere dingen allemaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *