Round trip - De culinaire quatre-mains van Le Coq aux Champs
Events

Round trip – De culinaire quatre-mains van Le Coq aux Champs

Print Friendly, PDF & Email

Le Coq aux Champs – Christophe Pauly,

Sterrenrestaurant Le Coq aux Champs bevind zich in het Waalse Condroz, op een 25 km van Luik. Hier ontwikkelde chef Christophe Pauly zijn eigen kookstijl die de nadruk legt op eenvoud en topkwaliteit. Twee kenmerken die hij met veel verfijning en precisiewerk op het bord combineert. Lees hier het volledige artikel over onze lunch. Nog dit jaar nodigt hij verschillende chef uit voor een culinaire quatre-mains.

Round trip - De culinaire quatre-mains van Le Coq aux Champs

‘Round trip’ – De culinaire quatre-mains,

Christophe Pauly houdt van gezelligheid en maakte van ongedwongenheid en oprechtheid zijn levensmotto. Samen dingen doen staat hoog op zijn prioriteitenlijstje. Samen met drie chefs die culinair op dezelfde golflengte zitten, bedacht Pauly een formule met een heen- en terugronde. Dit onder de gekende vorm van een quatre-mains.

Round trip - De culinaire quatre-mains van Le Coq aux Champs(picture by JP Gabriel)

Natuurlijkheid, eenvoud, classicisme en moderniteit, dingen delen, genieten, emotie, … al deze dingen staan ontegensprekelijk centraal op het parcours en in de keuken van de 4 chefs. Een zeker rock-‘n- rollgehalte is hen zeker niet vreemd.

Restaurant Magis,

De heenronde vindt plaats in de loop van 2017 in restaurant Le Coq aux Champs. Op woensdag 5 juli 2017 ontvangt Christophe Pauly er Dimitry Lysens, chef van restaurant Magis* in Tongeren. Restaurant Magis behoord met zijn Michelin ster en een mooie score van 17/20 bij Gault&Millau aan de culinaire top van Limburg. Een gewaagde battle.

Round trip - De culinaire quatre-mains van Le Coq aux Champs(picture by JP Gabriel)

Restaurant De Jonkman,

Maandag 16 oktober 2017 is het de beurt aan Northseachef Filip Claeys, chef van restaurant De Jonkman** in Brugge, om samen met de chef van Le Coq aux Champs achter het fornuis plaats te nemen. Tweesterrenchef Filip Claeys staat bekend voor zijn gerechten van topniveau met producten van bij ons. Een combinatie dat gegarandeerd vuurwerk in de keuken betekend.

Round trip - De culinaire quatre-mains van Le Coq aux Champs(picture ©imaginyou-ec)

Bozar Brasserie,

Tot slot is op zondag 26 november Karen Torosyan te gast: de chef van het Brusselse restaurant Bozar Brasserie* kookt er een lunch à quatre-mains. Karen Torosyan viel dit jaar nog in de prijzen bij Gault&Millau. Dit bij een nieuwe thema onder de laureaten: “Ambachtelijke Kok van het Jaar”. Karen Torosyan staat voor ambachtelijke bereidingen en perfect uitgevoerde persoonlijke of tijdloze gerechten.

Round trip - De culinaire quatre-mains van Le Coq aux Champs(picture by JP Gabriel)

De terugronde is gepland voor 2018: Christophe Pauly brengt de drie chefs dan een tegenbezoek in hun eigen restaurant in Tongeren, Brugge en Brussel.

ROUND TRIP Nr. 1

Woensdag 5 juli 2017 om 20.00 uur in restaurant le Coq aux Champs

  • Christophe Pauly VS Dimitry Lysens
  • 6-gangenmenu: 115 euro per persoon (met glas champagne) of 165 euro per persoon (met glas champagne, bijpassende wijnen, water, koffie of thee, versnaperingen)
  • Reserveren: 085/51.20.14.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *