Je eigen gin maken - Bloemen van kruiden
Allerlei, Recepten

Thuis je eigen gin maken – Kruiden bloemen

Print Friendly, PDF & Email

Eigen gin met bloemen van kruiden

Mijn broer kwam met het idee om een eigen gin te maken. Thuis experimenteren met pure alcohol, jeneverbessen en verse kruiden is er spijtig genoeg nog niet van gekomen. Ik zou dan ook aan de slag willen gaan met verse jeneverbessen, en die moeten geplukt worden natuurlijk. Maar toch wilde ik al experimenteren op de easy-way. Ik begon met een neutrale gin en voegde hier heel het seizoen bloemen uit onze kruidentuin aan toe. Vorig jaar maakte ik op deze manier ook zelf Sloe gin.

Fan van eetbare bloemen

Ik ben sowieso al fan van eetbare bloemen, maar vooral van bloemen van kruiden. Deze kunnen in een gerecht zorgen voor extra dimensie. Deze keer gaan we er niet mee koken, maar pimpen we een neutrale gin tot een kruidige en toch ook bloemige variant.

We zaaien of planten veel soorten groenten of kruiden in onze groentetuin, maar oogsten ze veelal voor ze gaan bloeien. Nochtans zijn het juist veel van die soorten die later eetbare bloemen gaan produceren. Tegenwoordig laten we altijd enkele planten doorschieten tot ze in bloei komen. Telkens wanneer de kruiden in bloei stonden plukte ik enkele bloemen en voegde ik ze toe aan de gin.

Je eigen gin maken - Bloemen van kruiden

Kruiden:

 • tijm
 • rozemarijn
 • wasabi
 • laurier
 • koriander
 • bieslook
 • slangenradijs
 • Capucijn bloem

 

Doen:

 1. Voeg deze kruiden toe aan een neutrale gin
 2. Voeg ook 8 gekneusde jeneverbessen toe
 3. Laat enkele maanden rusten
 4. Proef tussendoor af en toe om te zien hoe de gin evolueert
 5. Serveer deze gin (50 ml) met (100 ml) tonic, voldoende ijs, enkele jeneverbessen en bloemen van tijm

 

Variant:

Met deze easy way om je eigen gin te maken, of eigenlijk te pimpen kan je oneindig variëren. Ben je meer voor citrus? Voeg dan enkele zeste van je favoriete citrusvrucht toe. Verder is dit enorm plezant om een flesje van je eigen gepersonaliseerde gin cadeau te doen.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *