Big Green Egg Flavour Fair
De tweede editie van Big Green Egg Flavour Fair werd een heus BBQ festijn. Tientallen enthousiaste chef-koks maakten de lekkerste gerechten op de Big Green Egg. Met een culinaire line up van toprestaurants zoals Bozar, l’Epicerie du Cirque, De laet-Van haver, Sail & Anchor, DGU & Brasserie Boulevard repten ook wij richting Gent om te gaan proeven van al dit lekkers.
Voor de inkomprijs van € 50 kreeg je 6 verschillende jetons die je kon omruilen voor een exclusief gerecht van de verschillende top chefs en hun team. Hiernaast kon je op verschillende standen nog terecht voor gratis proevertjes. Tussendoor was er tijd om een Masterclass bij te wonen.
Dennis Broeckx + Big Green Egg = Match made in Heaven
Deze eerste vier gerechten waren alvast onze favoriet van Big Green Egg Flavour Fair 2017. Flemish Kitchen Rebel Dennis Broeckx (L’epicerie du Cirque) en de Big Green Egg barbecue zijn een match made in Heaven. Deze keer scoorde Dennis met een botermals stukje lende van Brasvar met geroosterde bloemkool en jus van prei.
Sam Van Houcke van restaurant Onder de toren, NorthSeaChefs en Viskok van het Jaar 2016 scoort met een stukje vis van het jaar 2017: Rode poon.
We kunnen wel stellen dat De laet & Van Haver een fenomeen geworden is, een echt paradijs voor de vleeseters in België. Een fenomeen dat ook deze editie niet kon ontbreken. Zij serveerden lemongrass beef saté met Oosterse salade en sesam.
Sail & Anchor staat bekend voor zijn herinterpretatie van Britse klassiekers met Vlaamse streekproducten geserveerd in een warme en huiselijke sfeer. In Gent scoorden ze met gegrilde brioche, kort gerookte zalm en mierikswortel.
Bakkerij Arto uit Stekene serveerde op de green egg gegrilde brownie met ijs en mango.
Chef Nicolas Decloedt van Humus x Hortense is een kei in wat hij doet: toveren met natuurlijke, duurzame producten en verfijnde smaken. Hij creëerde een vegetarisch gerecht met gegrilde koolrabi.
Yannick Van Aeken, chef van Humphrey in Brussel serveerde gegrilde lente uitjes met pindasaus en quinoa.
Chef Karen Torosyan van Bozar Brasserie werd dit jaar uitgeroepen tot Ambachtelijke Kok 2017 volgens Gault&Millau. Hij serveerde dit gerecht met pancetta van Brasvar en paprika.
Afsluiten deden we met rijstpap of chocolademousse van de viskraam.
Line up van de gratis gerechtjes