Big Green Egg Flavour Fair
Blog, Events

Big Green Egg Flavour Fair 2017 – Gent

Big Green Egg Flavour Fair

De tweede editie van Big Green Egg Flavour Fair werd een heus BBQ festijn. Tientallen enthousiaste chef-koks maakten de lekkerste gerechten op de Big Green Egg. Met een culinaire line up van toprestaurants zoals Bozar, l’Epicerie du Cirque, De laet-Van haver, Sail & Anchor, DGU & Brasserie Boulevard repten ook wij richting Gent om te gaan proeven van al dit lekkers.

Big Green Egg Flavour Fair

Voor de inkomprijs van € 50 kreeg je 6 verschillende jetons die je kon omruilen voor een exclusief gerecht van de verschillende top chefs en hun team. Hiernaast kon je op verschillende standen nog terecht voor gratis proevertjes. Tussendoor was er tijd om een Masterclass bij te wonen.

Big Green Egg Flavour Fair

Dennis Broeckx + Big Green Egg = Match made in Heaven

Deze eerste vier gerechten waren alvast onze favoriet van Big Green Egg Flavour Fair 2017. Flemish Kitchen Rebel Dennis Broeckx (L’epicerie du Cirque) en de Big Green Egg barbecue zijn een match made in Heaven. Deze keer scoorde Dennis met een botermals stukje lende van Brasvar met geroosterde bloemkool en jus van prei.

Big Green Egg Flavour Fair

Sam Van Houcke van restaurant Onder de toren, NorthSeaChefs en Viskok van het Jaar 2016 scoort met een stukje vis van het jaar 2017: Rode poon.Big Green Egg Flavour Fair

We kunnen wel stellen dat De laet & Van Haver een fenomeen geworden is, een echt paradijs voor de vleeseters in België. Een fenomeen dat ook deze editie niet kon ontbreken. Zij serveerden lemongrass beef saté met Oosterse salade en sesam.

Big Green Egg Flavour Fair

Sail & Anchor staat bekend voor zijn herinterpretatie van Britse klassiekers met Vlaamse streekproducten geserveerd in een warme en huiselijke sfeer. In Gent scoorden ze met gegrilde brioche, kort gerookte zalm en mierikswortel.

Big Green Egg Flavour Fair

Bakkerij Arto uit Stekene serveerde op de green egg gegrilde brownie met ijs en mango.

Big Green Egg Flavour Fair

Chef Nicolas Decloedt van Humus x Hortense is een kei in wat hij doet: toveren met natuurlijke, duurzame producten en verfijnde smaken. Hij creëerde een vegetarisch gerecht met gegrilde koolrabi.

Big Green Egg Flavour Fair

Yannick Van Aeken, chef van Humphrey in Brussel serveerde gegrilde lente uitjes met pindasaus en quinoa.

Big Green Egg Flavour Fair

Chef Karen Torosyan van Bozar Brasserie werd dit jaar uitgeroepen tot Ambachtelijke Kok 2017 volgens Gault&Millau. Hij serveerde dit gerecht met pancetta van Brasvar en paprika.

Big Green Egg Flavour Fair

Afsluiten deden we met rijstpap of chocolademousse van de viskraam.

Big Green Egg Flavour Fair

Line up van de gratis gerechtjes

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *