Le Tribute gin cocktail
Dranken & Cocktails, Recepten

Le Tribute gin – Smokey gin tonic cocktail

Share This:

Print Friendly, PDF & Email

Le Tribute gin

Le Tribute Tonic als Le Tribute Gin zijn zeer opvallende verschijningen door de prachtige flessen. Met de claim ‘old but new’ wordt de brug gemaakt tussen de stijlvolle retro-fles enerzijds en de unieke smaak van beiden anderzijds.

Naast de gebruikelijke jeneverbes wordt er gewerkt met 10 botanische citrus ingrediënten. Deze zijn sinaasappel, citroen, limoen, mandarijn, drie soorten pompelmoes, kumquat en citroengras. De keuze van deze ingrediënten is niet toevallig. Er is bewust gekozen voor kruiden en vruchten waarvan het merendeel uit Spanje zelf komen. Vers en lokaal!

Le Tribute gin cocktail

Barbecue cocktail,

Bij een barbecue hoort natuurlijk ook een aperitief. Maar doordat er al veel tijd is gekropen in de voorbereiding van de groenten, sausjes, vispapillotten, … blijft er nog maar weinig tijd over voor een aperitief. Een fris biertje of een heerlijke punch zijn enkele mogelijkheden. Maar ook deze smokey gin tonic kan voor de nodige verfrissing zorgen.

De nadruk bij deze gin ligt op citrus. Citrus is dan ook erg in trek in het warme Spanje. Daar moet een gin & tonic vooral verfrissing brengen. Maar ook in België hebben we af en toe verfrissing nodig. Daarvoor heb je de keuze uit deze perfect serve of de smokey barbecue perfect serve.

Perfect serve,

Mits de gin en de tonic dezelfde naam dragen word er voor de perfect serve al snel die richting uit gegaan. Maar persoonlijk zou ik voor de Erasmus Bond Classic tonic kiezen. Deze tonic zal een beter nadruk leggen om de complexe smaken van de gin. Kwa garnituur raad ik enkele jeneverbessen en een zeste van pompelmoes of een takje vers citroengras aan.

Le Tribute gin cocktail

De smokey barbecue perfect serve,

  • Grill enkele plekjes roze pompelmoes op een hete barbecue
  • Laat deze volledig afkoelen of bevriezen in de diepvries
  • Serveer de gin tonic met voldoende ijs
  • Werk af met een schijfje gegrilde pompelmoes en citroengras

LE TRIBUTE GIN is te verkrijgen bij Delhaize.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *