Recepten, Voorgerechten

Carpaccio van rosbief met klassieke groenten

Print Friendly, PDF & Email

De oer-klassieke rosbief met groentekrans verwerkt naar een fris en origineel voorgerecht. Carpaccio van rosbief. crème en couscous van bloemkool, gemarineerde wortel en boontjes met graanmosterd.

Recept voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 8 plakjes rosbief
  • olijfolie
  • peper en zout

Crème en couscous van bloemkool:

  • 1/4 bloemkool
  • klontje boter
  • melk
  • bieslook

Gemarineerde wortel:

  • 2 wortels
  • witte wijn azijn
  • teentje knoflook

Boontjes met graanmosterd:

  • 100 g boontjes
  • 1 kl graanmosterd

Vinaigrette:

  • 3 el olijfolie
  • 1 el rode wijn azijn
  • 1 kl vloeibare honing
  • enkele druppels limoensap
  • tijm – peper en zout

Werkwijze:

Couscous van bloemkool:

  1. Snij het bovenste gedeelte van de bloemkool en hak dit fijn
  2. Breng gezouten water aan de kook, voeg de fijngehakte bloemkool toe
  3. Giet de bloemkool terug af als het water kookt, verfris onder koud water
  4. Laat de fijngehakte bloemkool goed uitlekken en dep droog met keukenpapier
  5. Snij de bieslook fijn en meng dit onder de bloemkool
  6. Voeg een beetje olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout

Crème van bloemkool:

  1. Kook de overschot van de bloemkool gaar in gezouten water
  2. Giet af, en mix de bloemkool fijn
  3. Voeg een klontje boter en een scheutje melk toe
  4. Kruid met peper en zout
  5. Laat afkoelen in de koelkast

Gemarineerde wortel:

  1. Schil de wortel en snij deze in fijne plakjes of blokjes
  2. Kook de wortel kort in gezouten water, deze mag nog een beetje krokant zijn
  3. Giet de wortel af en verfris deze onder koud water
  4. Marineer de wortel met een teentje look, olijfolie, azijn, peper en zout

Boontjes met graanmosterd:

  1. Kuis de boontje en kook deze beetgaar in gezouten water
  2. Snij de boontjes op ongeveer 2 cm lengte en snij ze doormidden
  3. Voeg een beetje graanmosterd en olijfolie toe

Vinaigrette:

  1. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette

Afwerking:

  1. Leg 2 plakjes rosbief per persoon op bord
  2. Wrijf deze in met de vinaigrette
  3. Kruid met grof zeezout en peper
  4. Werk af met de groenten (couscous en crème van bloemkool, gemarineerde wortel en boontjes met graanmosterd)

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *