De oer-klassieke rosbief met groentekrans verwerkt naar een fris en origineel voorgerecht. Carpaccio van rosbief. crème en couscous van bloemkool, gemarineerde wortel en boontjes met graanmosterd.
Recept voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 8 plakjes rosbief
- olijfolie
- peper en zout
Crème en couscous van bloemkool:
- 1/4 bloemkool
- klontje boter
- melk
- bieslook
Gemarineerde wortel:
- 2 wortels
- witte wijn azijn
- teentje knoflook
Boontjes met graanmosterd:
- 100 g boontjes
- 1 kl graanmosterd
Vinaigrette:
- 3 el olijfolie
- 1 el rode wijn azijn
- 1 kl vloeibare honing
- enkele druppels limoensap
- tijm – peper en zout
Werkwijze:
Couscous van bloemkool:
- Snij het bovenste gedeelte van de bloemkool en hak dit fijn
- Breng gezouten water aan de kook, voeg de fijngehakte bloemkool toe
- Giet de bloemkool terug af als het water kookt, verfris onder koud water
- Laat de fijngehakte bloemkool goed uitlekken en dep droog met keukenpapier
- Snij de bieslook fijn en meng dit onder de bloemkool
- Voeg een beetje olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout
Crème van bloemkool:
- Kook de overschot van de bloemkool gaar in gezouten water
- Giet af, en mix de bloemkool fijn
- Voeg een klontje boter en een scheutje melk toe
- Kruid met peper en zout
- Laat afkoelen in de koelkast
Gemarineerde wortel:
- Schil de wortel en snij deze in fijne plakjes of blokjes
- Kook de wortel kort in gezouten water, deze mag nog een beetje krokant zijn
- Giet de wortel af en verfris deze onder koud water
- Marineer de wortel met een teentje look, olijfolie, azijn, peper en zout
Boontjes met graanmosterd:
- Kuis de boontje en kook deze beetgaar in gezouten water
- Snij de boontjes op ongeveer 2 cm lengte en snij ze doormidden
- Voeg een beetje graanmosterd en olijfolie toe
Vinaigrette:
- Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette
Afwerking:
- Leg 2 plakjes rosbief per persoon op bord
- Wrijf deze in met de vinaigrette
- Kruid met grof zeezout en peper
- Werk af met de groenten (couscous en crème van bloemkool, gemarineerde wortel en boontjes met graanmosterd)