Een inspiratie dag aan zee met Delhaize,
Enkele weken geleden mocht ik aanwezig zijn op een inspiratie dag met Delhaize. Tijdens de kookbattle maakte ik samen met Caroline van ‘Avocado van de Duivel’ een hapje met tartaar van zeebaars. Zoals ik had beloofd in een eerdere blogpost, vind je hierbij het volledige recept.
The Calling IPA,
The Calling IPA is een biertje van de Amerikaanse brouwerij ‘Boulevard Brewing Company’. Deze brouwerij is ook wel bekend van ‘Tank 7’. The calling IPA is een hoppige IPA die barst van aroma’s van tropisch fruit, ondersteund door een lichtzoete moutige toets. Een biertje dat perfect samen gaat met dit hapje en sinds kort ook verkrijgbaar is bij Delhaize.
Tartaar van zeebaars – zure room – avocado:
- 1 pakje zeebaars (liefst filet)
- 1 zak pizza Croccantina olijfolie
- zure room – Isigny Taste of Inspirations
- 1 avocado
- 1 sjalot
- verse koriander
- rode peper
- 1 limoen
- olijfolie
- The Calling IPA (om erbij te schenken)
Doen:
- Snij de koriander fijn
- Breng de zure room op smaak met peper, zout en 1 el fijngesneden koriander
- Verwijder de zaadjes van de rode peper, snij de peper heel fijn
- Snij de zeebaars (zonder vel) met een scherp mes in fijne blokjes
- Breng de tartaar van zeebaars op smaak met fijngesneden sjalot, rode peper, sap en zeste van limoen, peper en zout
- Pel de avocado, snij deze in dunne plakjes of reepjes (steek eventueel een rondje uit)
- Besprenkel de avocado met wat limoensap om te voorkomen dat hij snel bruin wordt
- Breek de pizza croccantina in stukken
- Doe 1 tl zure room in het midden van deze krokantjes
- Leg hierop een beetje tartaar van zeebaars
- Werk af met avocado en een blaadje koriander
Schenk je bier als aperitief tijdens de feestdagen?
Schenk je bier in wijnglazen en reken zeker geen heel flesje per persoon.
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt