GauGin II – Erasmus Bond Botanical – Citroentijm – Zeste citroen
In een vorige blogpost maakte ik een foodpairing met de GauGin I. Deze combineerde ik met een stukje traag gegaard buikspek, quinoa en wortel. Bij het proeven van de GauGin II krijgen we ineens een schop naar de zomer. Voor deze gin gebruikt Paul dezelfde kruiden die hij kweekt op zijn domein in Andalusië, maar deze gin wordt gekenmerkt door citroen. We kunnen deze gin het best omschrijven als complex, fris en kruidig.
Foodpairing: Taco – Wortel & venkel – Roodbaars
Omdat ik bij deze gin denk aan lekker weer en vakantie, gieten we deze twee in één gerecht. Zomers en werelds comfort food. Hierin brengen we terug enkele kenmerkende kruiden van deze gin naar voor. Zoals de tijm in de wortel-venkelsalade en de koriander in de yoghurt dressing.
Nodig voor 5 taco’s
Wortel-venkelsalade
- 2 wortels
- 1/2 venkel
- gember
- limoen
- peper en zout
- tijm
Doen:
- Kuis de wortel en rasp deze
- Snij de venkel met een mandoline in fijne plakjes
- Meng de wortel en venkel, besprenkel met limoensap en olijfolie
- Breng op smaak met fijngeraspte gember, tijm, peper en zout
Yoghurt dressing:
- 200 g Griekse yoghurt
- 1 sjalot
- 8 takjes koriander
- 1/2 rode peper (zonder zaadjes)
- 2 el limoensap
Doen:
- Mix al de ingrediënten voor deze dressing fijn
- Breng op smaak met peper en zout
- Bewaar deze in de koelkast
Taco afwerking:
- taco shells
- basilicum
- rode peper
- 200 g roodbaars
- bloem
- peper en zout
- citroen
Doen:
- Snij de vis in reepjes, kruid deze met peper en zout, wentel ze door de bloem
- Bak de vis krokant in een hete pan met een beetje boter
- Warm de taco shell’s op
- Verdeel een beetje wortel-venkelsalade in de taco’s
- Leg hierop de gebakken vis
- Lepel hier een beetje yoghurt dressing over
- Werk af met enkele blaadjes basilicum, rasp van citroen en rode peper
Leuke en lekkere combinatie. Ga het zeker eens proberen! Bedankt