Aperitief hapjes

Bruschetta met guacamole, geitenkaas en spek

Print Friendly, PDF & Email

Bruschetta is één van mijn favoriete aperitiefhapjes. Makkelijk en je kan er oneindig veel mee variëren. Op deze combinatie kwam ik tijdens één van mijn gin-tonic foodpairings. Met een heerlijk verrassend resultaat.

Ingrediënten:

  • bruin stokbrood
  • mini geitenkaasjes met spek

Guacamole:

  • 1 avocado
  • sap van 1/2 limoen
  • zeste/rasp van 1/2 limoen
  • enkele takjes gehakte koriander
  • 1 kl olijfolie
  • 1 kl azijn
  • peper en zout
  • scheutje gin

Werkwijze:

  • Maak de guacamole door al deze ingrediënten te mixen, breng goed op smaak met peper en zout.
  • Snij stokbrood in plakjes en rooster deze even in de oven.
  • Laat het stokbrood een beetje afkoelen en bak ondertussen de geitenkaasjes met spek aan.
  • Besmeer de bruschetta met guacamole.
  • Verdeel er de geitenkaasjes op.
  • Serveer onmiddellijk.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Julie zegt:

    Lijkt me heerlijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *