Aperitief hapjes

Bruschetta met guacamole, geitenkaas en spek

Print Friendly, PDF & Email

Bruschetta is één van mijn favoriete aperitiefhapjes. Makkelijk en je kan er oneindig veel mee variëren. Op deze combinatie kwam ik tijden één van mijn gin-tonic foodpairings. Met een heerlijk verrassend resultaat.

Bruschette met guacamole, geitenkaas en spek

Ingrediënten:

  • bruin stokbrood
  • mini geitenkaasjes met spek

Guacamole:

  • 1 avocado
  • sap van 1/2 limoen
  • zeste/rasp van 1/2 limoen
  • enkele takjes gehakte koriander
  • 1 kl olijfolie
  • 1 kl azijn
  • peper en zout
  • scheutje gin

Werkwijze:

  1. Maak de guacamole door al deze ingrediënten te mixen, breng goed op smaak met peper en zout.
  2. Snij stokbrood in plakjes en rooster deze even in de oven.
  3. Laat het stokbrood een beetje afkoelen en bak ondertussen de geitenkaasjes met spek aan.
  4. Besmeer de bruschetta met guacamole.
  5. Verdeel er de geitenkaasjes op.
  6. Serveer onmiddellijk.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Julie zegt:

    Lijkt me heerlijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *