Bruschetta is één van mijn favoriete aperitiefhapjes. Makkelijk en je kan er oneindig veel mee variëren. Op deze combinatie kwam ik tijden één van mijn gin-tonic foodpairings. Met een heerlijk verrassend resultaat.
Ingrediënten:
- bruin stokbrood
- mini geitenkaasjes met spek
Guacamole:
- 1 avocado
- sap van 1/2 limoen
- zeste/rasp van 1/2 limoen
- enkele takjes gehakte koriander
- 1 kl olijfolie
- 1 kl azijn
- peper en zout
- scheutje gin
Werkwijze:
- Maak de guacamole door al deze ingrediënten te mixen, breng goed op smaak met peper en zout.
- Snij stokbrood in plakjes en rooster deze even in de oven.
- Laat het stokbrood een beetje afkoelen en bak ondertussen de geitenkaasjes met spek aan.
- Besmeer de bruschetta met guacamole.
- Verdeel er de geitenkaasjes op.
- Serveer onmiddellijk.
Lijkt me heerlijk !