GinTonic: 30 ml BCN Gin – 200 ml Fever Tree tonic – 5 ml rode wijn – limoen
Prior Barcelona Dry Gin wordt door 2 Belgen gedistilleerd in de magische bergen van Priorat. Men gebruikt alleen natuurlijk bronwater van de Font del Mas Petit , de zogenaamde ‘Licorella’ van de Priorat. Elk ingrediënt en elk deel van het productieproces is 100% natuurlijk. Men gebruikt lokaal wild groeiende Botanicals zoals jeneverbes , rozemarijn , venkel , pijnboompitten , citroen en vijgen. Deze Botanische producten van de bergen van Priorat worden gecombineerd met citroenschil en limoen uit het Zuidelijke Catalonië.
Foodparing: Spaanse amandel-vijgen rol met gin, rozemarijn en koriander
Foodpairing: Deze gin is een specialleke en zal zeker niet allemansvriend zijn. Maar met de inbeelding dat ik op een terras in Barcelona zat, kon de gin mij zeker smaken. Ik serveerde hierbij één van de Spaanse delicatessen, een gedroogde vijgenrol. In deze rol verwerkte ik verschillende kruiden die ook in de gin terugkomen. Geniet op een heerlijk zomerse dag van deze combinatie. Geen liefhebber van gintonic, serveer deze rol dan bij een heerlijke kaastafel.
Nodig:
- 200 g gedroogde vijgen
- 40 g amandelpoeder
- 40 g amandelen
- zeste van 1 limoen
- 2 el BCN gin
- snuifje zwarte peper
- snuifje nootmuskaat
- 1 tl korianderzaad
- 3 jeneverbessen
- 1/2 tl fijngesneden rozemarijn
- 1 tl pijnboompitten
- enkele druppel citroensap
Doen:
- Rooster het korianderzaad en de jeneverbessen in een pan, maal ze fijn in de vijzel
- Maal de amandelen en pijnboompitten fijn in de keukenmachine
- Verwijder de steeltjes van de gedroogde vijgen en doe ze in de keukenmachine
- Voeg alle kruiden, gin en citroensap toe
- Mix tot alles goed gemengd is
- Rol dit strak op in plasticfolie
- Serveer bij deze GinTonic of bij een heerlijke kaasplank
Kijk voor de perfect serve naar dit filmpje