Spaanse amandel-vijgen rol met gin, rozemarijn en koriander
Gedroogde vijgenrol is een overheerlijke Spaanse delicatesse. In deze rol verwerkte ik verschillende kruiden om op te boxen tegen de zoete vijgen. Geniet hiervan bij een heerlijke kaastafel.
Nodig:
- 200 g gedroogde vijgen
- 40 g amandelpoeder
- 40 g amandelen
- zeste van 1 limoen
- 2 el gin
- snuifje zwarte peper
- snuifje nootmuskaat
- 1 tl korianderzaad
- 3 jeneverbessen
- 1/2 tl fijngesneden rozemarijn
- 1 tl pijnboompitten
- enkele druppel citroensap
Doen:
- Rooster het korianderzaad en de jeneverbessen in een pan, maal ze fijn in de vijzel
- Maal de amandelen en pijnboompitten fijn in de keukenmachine
- Verwijder de steeltjes van de gedroogde vijgen en doe ze in de keukenmachine
- Voeg alle kruiden, gin en citroensap toe
- Mix tot alles goed gemengd is
- Rol dit strak op in plasticfolie
- Laat deze minstens 1 nacht rusten in de koelkast
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.