Er staan el verschillende erg leuke recepten met mosselen op de blog. Toch maken we ze zelf het meest klaar zoals in dit recept. Deze mosselen zijn een kleine afleiding van de klassieke mosselen met witte wijn. Er worden enkele ingrediënten aan toegevoegd om alles nog een beetje meer smaak te geven. Niet moeilijk en overheerlijk !!
Bij mosselen past een frisse, droge witte wijn perfect, zoals een Muscadet uit de Loire, een Pinot Grigio uit Italië, of een strakke Sauvignon Blanc. Deze wijnen hebben genoeg zuurgraad om de ziltige smaak van de mosselen te complementeren. Wij kozen echter voor de zeldzame Scheurebe van Weingut Biobausewein, een wijnhuis dat we twee jaar geleden in Duitsland bezochten. Deze druif zorgt voor een milde witte wijn die iets weg heeft van Riesling, maar met een eigen, unieke twist.
Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
- 2 á 2,4 kg mosselen
- 50 gr boter
- 1/2 glas witte wijn
- Groenten: ui & selder
- 6 druppels tabasco
- enkele druppels worcestershiresaus
- 1 el mosterd
- peper van de molen
- takje tijm en een blaadje laurier
- 1 teentje knoflook, zonder pel in 2 gesneden
Mosselsaus
- 10 el mayonaise
- 1 el mosterd
- 1 el azijn
Werkwijze:
- Was de mosselen (kapotte mosselen altijd verwijderen). Laat ze nadien goed uitlekken
- Doe het klontje boter en de wijn in een grote kookpot
- Voeg de mosselen toe
- Voeg de mosselgroenten en alle overige ingrediënten toe
- Zet een deksel op de pot en laat 3 minuten pruttelen
- Schud de mosselen enkele keren op
- Controleer of alle mosselen open zijn
- Schud voor een laatste keer de mosselen nog eens op
- Schep de mosselen in de borden
- Meng de ingrediënten voor de mosselsaus en serveer de mosselen met heerlijke frietjes
Tip: Neem een ruime kookpot zodat de mosselschelpen plaats genoeg hebben om te openen.
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.