Dit recept van mosselen is een kleine afleiding van de klassieke mosselen met witte wijn. Er worden enkele ingrediënten aan toegevoegd om alles nog een beetje meer smaak te geven. Niet moeilijk en overheerlijk !!
Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
- 2 á 2,4 kg mosselen
- 50 gr boter
- 1/2 glas witte wijn
- Groenten: ui, selder, wortel
- 8 druppels tabasco
- elkele druppels worcestershiresaus
- 1 el mosterd
- kruiden: peper, zout, tijm, (verse tuinkruiden)
- 2 teentje knoflook, zonder pel in 2 gesneden
Mosselsaus
- 10 el mayonaise
- 1 el mosterd
- 1 el azijn
Werkwijze:
- Doe het klontje boter met de wijn in een grote kookpot
- Warm dit op en voeg alle ingrediënten buiten de mosselen en mosselgroenten toe
- Breng dit nog op smaak met peper en zout en eventuele extra kruiden
- Voeg de helft van de groenten toe en roer dit goed om
- Was de mosselen (kapotte mosselen altijd verwijderen) en doe ze in de kookpot
- Voeg de rest van de mosselgroenten toe
- Zet een deksel op de pot en laat 3 minuten pruttelen
- Schud de mosselen enkele keren op
- Als alle mosselen open zijn laat je ze nog 2 minuten zachtjes pruttelen zodat ze zeker gaar zijn
- Schud voor een laatste keer de mosselen nog eens op
- Meng de ingrediënten voor de mosselsaus en serveer de mosselen met heerlijke frietjes
Tip: Neem een ruime kookpot zodat de mosselschelpen plaats genoeg hebben om te openen.