Cannelloni met kip
In de recept maken we smaakvol gevulde cannelloni’s met kippengehakt en heel veel champignons. Hierdoor blijft de vulling heel smeuïg. Bij deze cannelloni met kip serveren we een gezondere bloemkoolsaus met doperwten en kaas. Zo zitten er zowel in de vulling als in de saus groenten verstopt.
Nodig voor 2 personen
- 12 cannelloni
- 200 g kippengehakt
- 200 g erwten (diepvries)
- 500 g champignons
- 1 ei
- 250 g geraspte kaas
- 400 g bloemkool (1 stuk)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 120 ml kippenbouillon
- 120 ml melk
- peper, zout, nootmuskaat
- tijm
Doen
- Maal de champignons fijn, snipper 1 ui fijn, plet 1 teenje knoflook
- Stoof de ui en sjalot aan, voeg fijngemalen champignons toe
- Stoof de champignons gaar, kruid met peper, zout en tijm. Laat deze nadien afkoelen
- Snij de andere ui in ringen, plet het teentje knoflook
- Stoof de ui en knoflook aan in een ruime pot met een klontje boter
- Was de bloemkool, snij deze in stukken
- Voeg de bloemkool toe aan de aangestoofde ui
- Voeg melk en kippenbouillon toe, breng dit aan de kook
- Plaats een deksel op de pot, laat dit zachtjes koken tot de bloemkool gaar is
- Mix de bloemkoolsaus fijn, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg ook 100 g geraspte kaas toe
- Meng op het einde de erwten onder de saus
- Maak een mengsel van het kippengehakt, de afgekoelde champignons, 100 g geraspte kaas en het ei. Kruid met peper en zout
- Vul de cannelloni’s met het gehakt/champignon mengsel
- Giet een beetje bloemkoolsaus onderaan in de ovenschotel
- Leg daarop de gevulde cannelloni’s
- Verdeel de rest van de saus er bovenop
- Strooi er een beetje gemalen kaas over
- Plaats gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Geniet
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.