Een ‘culinaire’ takeover
Begin van de zomer kreeg ik de vraag of ik 24u de Instagram pagina van Toerisme Hoogstraten wilde overnemen. In het mailtje hierover werd ons ook gevraagd de volgende zin aan te vullen. ‘Ik ben trots op Hoogstraten omdat ….” . Mijn antwoord was ‘omdat je met alle streekproducten van onze regio een heel menu kan samenstellen van aperitief tot dessert en digestief. Hierbij kan zelfs een aangepast biertje geserveerd worden. Al snel werd duidelijk dat ik als ambassadeur van Hoogstraten koos voor een culinaire Instagram overname. Speciaal daarvoor creëerden we een overheerlijk recept met verschillende Hoogstraatse streekproducten.
Streekproducten
Het eerste streekproduct is misschien ineens het bekendst van onze regio: Verse aardbeien. In het beslag van de wafels verwerkte ik één van mijn favoriete streekbieren: St. Paul Triple van brouwerij Sterkens. Met het vers appelsap van onze appelboer ‘Stoffels’ in Minderhout creëerde ik een Hoogstraatse mocktail: Virgin mojito met appel.
Nodig voor 10 á 12 wafels
- 230 g bloem
- 70 g suiker
- 3 eieren
- 135 g zure room
- 90 g boter (gesmolten)
- 100 ml St. Paul Triple
- 100 ml melk
- 2 tl droge gist
- snuifje zout
Afwerking
- zure room
- aardbeien / frambozen
- poedersuiker
Doen
- Meng alle ingrediënten voor het wafelbeslag in een ruime mengkom
- Klop goed tot een egaal beslag
- Dek de mengkom af met een vochtige handdoek
- Laat het deeg een uur rusten
- Bak de wafels krokant in een heet wafelijzer
- Serveer de wafels warm met verse aardbeien, een lepel zure room en poedersuiker
- Serveer daarbij de Hoogstraatse virgin mojito met appel
Serveer de wafel warm zodat hij mooi krokant is. Indien je hem toch laat afkoelen kan je de wafel best 4 minuten opwarmen in een oven van 150 graden voor een heerlijk krokant resultaat.
Hoogstraatse mocktail: Virgin mojito met appel
Nodig voor 1 mocktail:
- 5 muntblaadjes
- 1/2 citroen
- 2 tl rietsuiker
- vers appelsap
- bruiswater
- takje munt en aardbei voor de afwerking
- crushed ijs
Doen
- Snij de halve citroen in partjes
- Doe de partjes citroen, munt en rietsuiker in een cocktailglas
- Plet alles met behulp van een muddler
- Vul het glas op met crushed ijs
- Vul aan met vers appelsap en een scheutje bruiswater
- Werk de mocktail af met een verse aardbei en een takje munt
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.