Geroosterde pompoen, krokante kikkererwten en tahini dressing
Allerlei, Recepten

Pompoen, krokante kikkererwten en tahini dressing

Pompoen – Kikkererwten – Sesam

De combinatie van drie bovengenoemde ingrediënten is fantastisch. Geroosterde pompoen met krokant, kruidige kikkererwten en een eenvoudige tahini dressing. Haal alvast zo’n potje sesampasta in huis, want dit wordt onderdeel van je basis keukenproviand. In Arabische keukens behoort deze dressing tot het standaard. Dankzij Yotam Ottolenghi geraakt deze dressing ook bij ons bekend.

Nodig

  • 1 butternut pompoen
  • 1 glazen pot kikkererwten
  • 2 el pompoenpitten
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • rucola of mosterdsla voor de afwerking

Dressing

  • 2 el tahini
  • 3 el water
  • citroensap naar eigen smaak (+- 1/2 citroen)
  • peper en zout

Doen

  • Snij de pompoen in plakken van ongeveer 1,5 cm
  • Verwijder de pompoenpitten
  • Leg de plakken pompoen op een ovenplaat met bakpapier
  • Wrijf de pompoen in met olijfolie, kruid met peper en zout
  • Spoel de kikkererwten af
  • Meng een flinke scheut olijfolie, peper, zout en geroosterd paprikapoeder onder de kikkererwten
  • Verdeel de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier
  • Rooster de plakken pompoen en kikkererwten ongeveer 30 minuten in een oven van 180 graden.
  • Meng de kikkererwten halverwege even onder elkaar. Voeg nu ook de pompoenpitten toe zodat deze mee roosteren
  • Meng ondertussen alle ingrediënten voor de tahini dressing
  • Breng de dressing op smaak met peper en zout
  • Schik de geroosterde pompoen op een ruime schotel
  • Verdeel er de kikkererwten en pompoenpitten over
  • Lepel er de tahini dressing over
  • Werk af met rucola of mosterdsla

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Geroosterde pompoen, krokante kikkererwten en sesamdressing

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *