Elixir Highball
Dranken & Cocktails, Recepten

Elixir d’Anvers cocktails: Highball – Tiki – Wine

Print Friendly, PDF & Email

Elixir d’Anvers cocktails

Op de blog zijn al een heleboel cocktails met Elixir d’Anvers te vinden. Deze keer maken we een eenvoudige highball met Elixir d’Anvers & sprite. Daarnaast creëren we ook een tiki met Elixir en Mandarine Napoleon. De laatste is een wijncocktail met witte wijn en pompelmoes. Laat de zomer en dan vooral het barbecue seizoen maar beginnen. 

Highball: Elixir d’Anvers & sprite

  • 50 ml Elixir d’Anvers
  • sap van 1/2 limoen
  • sprite (De optimale verhouding is hier 1:4)
  • ijsblokjes

Doen

  • Vul het glas met ijsblokjes.
  • Voeg de Elixir d’Anvers en het limoensap toe.
  • Vul het glas aan het sprite.
  • Werk af met een schijfje limoen

Tiki: Elixir d’Anvers & Mandarine Napoleon

  • 20 ml gin
  • 20 ml Elixir d’Anvers
  • 10 ml cherry likeur
  • 10 ml Mandarine Napoleon
  • 15 ml citroensap
  • 90 ml ananassap
  • 2 cocktaillepels grenadine
  • 1 dash Angostura bitters
  • ijsblokjes
  • munt (voor de afwerking)

Doe:

  • Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker, voeg enkele ijsblokjes toe
  • Sluit de shaker en schud krachtig.
  • Zeef de cocktail in een tiki of cocktailglas met ijs
  • Werk af met een takje munt

Wijncocktail: Elixir d’Anvers & Witte wijn

  • 30 ml Elixir d’Anvers
  • 60 ml witte wijn
  • 60 ml pompelmoessap
  • 15 ml limoensap
  • ijsblokjes

Doen

  • Vul een wijnglas met ijsblokjes
  • Voeg alle ingrediënten toe
  • Roer kort om
  • Werk af met een zeste van pompelmoes

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *