Elixir d’Anvers cocktails
Op de blog zijn al een heleboel cocktails met Elixir d’Anvers te vinden. Deze keer maken we een eenvoudige highball met Elixir d’Anvers & sprite. Daarnaast creëren we ook een tiki met Elixir en Mandarine Napoleon. De laatste is een wijncocktail met witte wijn en pompelmoes. Laat de zomer en dan vooral het barbecue seizoen maar beginnen.
Highball: Elixir d’Anvers & sprite
- 50 ml Elixir d’Anvers
- sap van 1/2 limoen
- sprite (De optimale verhouding is hier 1:4)
- ijsblokjes
Doen
- Vul het glas met ijsblokjes.
- Voeg de Elixir d’Anvers en het limoensap toe.
- Vul het glas aan het sprite.
- Werk af met een schijfje limoen
Tiki: Elixir d’Anvers & Mandarine Napoleon
- 20 ml gin
- 20 ml Elixir d’Anvers
- 10 ml cherry likeur
- 10 ml Mandarine Napoleon
- 15 ml citroensap
- 90 ml ananassap
- 2 cocktaillepels grenadine
- 1 dash Angostura bitters
- ijsblokjes
- munt (voor de afwerking)
Doe:
- Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker, voeg enkele ijsblokjes toe
- Sluit de shaker en schud krachtig.
- Zeef de cocktail in een tiki of cocktailglas met ijs
- Werk af met een takje munt
Wijncocktail: Elixir d’Anvers & Witte wijn
- 30 ml Elixir d’Anvers
- 60 ml witte wijn
- 60 ml pompelmoessap
- 15 ml limoensap
- ijsblokjes
Doen
- Vul een wijnglas met ijsblokjes
- Voeg alle ingrediënten toe
- Roer kort om
- Werk af met een zeste van pompelmoes
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.