Croissant wafel met geitenkaas en Bayonne ham
Aperitief hapjes, Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Croissant wafel met geitenkaas en Bayonne ham

Print Friendly, PDF & Email

Met Kris Kookt schitteren we sinds dit jaar tussen de Home Made Chefs. Dit is een platform voor iedereen die graag in de keuken staat. Afgelopen week kregen we hiervan een prachtige paasbox. We gingen aan de slag met verschillende producten uit deze box. Zo kozen we o.a. de Danerolles croissantjes en de Rose wijn van Château Favori uit. Het resultaat is een heerlijke croissantwafel met een mousse van geitenkaas, Bayonne ham, zwarte olijf en rucola. Een eenvoudig hapje dat perfect smaakt bij deze heerlijke roséwijn. 

Château Favori

Chateau Favori is het geweldige resultaat van een Frans-Belgische onderneming in de Provence, gestart in 2019. Geen enorme familiehistorie hier, maar een ondernemer met een enorme passie voor duurzame landbouw. Gemaakt in de AOC Coteaux Varois (net ten noorden van Bandol in de Provence), wordt deze rosé gemaakt van veelvoorkomende blauwe druiven grenache en syrah, met een toevoeging van de witte rolle-druif (ook wel bekend als Vermentino). Wat bijzonder is aan Chateau Favori, is dat de rosé in vrij korte tijd is doorgestoomd naar de absolute wereldtop van de rosé. Met de code “paasbox” krijg je trouwens eenmalig korting bij de wijnwebshop bywynen.

Nodig:

  • 1 blikje Danerolles croissantjes
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 50 g room
  • zwarte olijven
  • Bayonne ham
  • rucola

Doen

  • Haal de croissantdeeg uit het blik, rol deze volledig af.
  • Snijd driehoekjes van het croissantdeeg.
  • Bak deze krokant tussen een wafelijzer. Laat deze afkoelen.
  • Doe de geitenkaas en room in een ruime mengkom. Klop dit luchtig met een klopper/mixer.
  • Spuit enkele toefjes van de geitenkaasmousse op de wafeltjes.
  • Verdeel hiertussen stukjes Bayonne ham
  • Werf af met zwarte olijf en verse rucola
  • Schenk een heerlijk glaasje roséwijn in
  • Geniet!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Super recept! Ik ga het recept toevoegen aan receptenboek. bedankt voor het delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *