Curry van scampi en bloemkool
Hoofdgerechten, Recepten

Curry van scampi en bloemkool

Print Friendly, PDF & Email

Ontdek het smaakvolle recept van deze heerlijke smeuïge curry met kokosmelk, scampi, bloemkool en kerstomaatjes. Dit gerecht combineert de romige zachtheid van kokosmelk met de hartige smaken van scampi en groenten, voor een verrassend lekkere en makkelijke maaltijd. Perfect voor een doordeweekse avond waarop je snel iets bijzonders op tafel wilt zetten!

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  •  22 scampi, gepeld, zonder darmkanaal
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 250gr kerstomaten, doormidden gesneden
  • 1/2 bloemkool (+- 400 gr)
  • 400 ml  kokosmelk
  • 1/4 tl geraspte gember
  • 250gr rijst
  • kerriepoeder
  • kurkuma
  • olie
  • Tabasco Jalapeno Sauce (naar eigen smaak)

Werkwijze:

  • Kook de roosjes bloemkool 2-3 minuten beetgaar in gezouten water met een mespuntje kerriepoeder en kurkuma. giet af en zet even apart
  • Verhit een beetje olie in de wok en stoof hierin de ui, knoflook en gember aan
  • Voeg hier de scampi aan toe. Bak deze kort mee aan
  • Voeg de kokosmelk en de tomaten toe, breng dit aan de kook
  • Kruid het geheel met peper, zout, kerriepoeder en kurkuma,
  • Laat dit nog 4 tot 5 minuten zachtjes sudderen
  • Serveer deze curry met rijst
  • Smakelijk

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. sneksniltje zegt:

    Het was lekker. Ik had wel geen kokosmelk meer in huis, dus heb ik het noodgedwongen door room vervangen. Maar ik kan me best wel inbeelden dat het nog lekkerder zou geweest zijn met kokosmelk.
    Dank voor je goede receptje.
    ’n vrolijk groetje ,
    sneksniltje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *