Hoofdgerechten, Recepten

Curry van scampi en bloemkool

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk smeuïge curry van kokosmelk, scampi, bloemkool en kerstomaatjes. Verrassend lekker en makkelijk

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  •  22 scampi, gepeld, zonder darmkanaal
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 250gr kerstomaaten, doormidden gesneden
  • 1/2 bloemkool (+- 400 gr)
  • 200 ml  kokosmelk
  • 1/4 tl geraspte gember
  • 250gr rijst (Thai Jasmin – Bosto)
  • kerriepoeder
  • kurkuma
  • olie

Werkwijze:

  1. Kook de roosjes bloemkool 2-3 minuten beetgaar in gezouten water met een mespuntje kerriepoeder en kurkuma. giet af en zet even apart
  2. Verhit een beetje olie in de wok en bak hierin de scampi aan, kruid deze met peper, zout, kerriepoeder en kurkuma, haal ze uit de wok en zet apart
  3. Verhit opnieuw een beetje olie en bak hierin de ui, knoflook en gember aan
  4. Voeg hieraan de kokosmelk toe en breng dit aan de kook
  5. Voeg nu de scampi, bloemkool en kerstomaten toe
  6. Meng alles goed onder elkaar en laat dit nog 4 tot 5 minuten zachtjes sudderen
  7. Serveer deze curry met rijst

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. sneksniltje zegt:

    Het was lekker. Ik had wel geen kokosmelk meer in huis, dus heb ik het noodgedwongen door room vervangen. Maar ik kan me best wel inbeelden dat het nog lekkerder zou geweest zijn met kokosmelk.
    Dank voor je goede receptje.
    ’n vrolijk groetje ,
    sneksniltje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *