Ovenschotel met broccoli, rijst en boerenworst
Hoofdgerechten, Recepten

Ovenschotel met broccoli, rijst en boerenworst

Ovenschotel met broccoli

Ovenschotels moeten niet altijd bestaan uit gehakt, groenten en aardappelen. Deze keer maken we er eentje met boerenworst, broccoli en rijst. Het geheel wordt bedekt door een heerlijke kaassaus voor de smerigheid en het smaakvolle korstje.

Nodig voor 2 personen

  • 300 g boerenworst
  • 1 broccoli
  • 1 kleine ui
  • 250 g rijst
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 3 dl melk
  • 150 g gemalen kaas

Doen

  • Pel de ui, snij deze in halve ringen
  • Bak de boerenworst gaar in een pan met een klontje boter
  • Haal de worsten uit de pan, bak hierin de uiringen aan
  • Snij de broccoli in roosjes, kook deze beetgaar in gezouten water
  • Kook ondertussen ook de rijst gaar
  • Snij de boerenworst in plakjes, doe deze in een grote mengkom
  • Voeg gekookte rijst, broccoli en gebakken uiringen toe
  • Breng de mengeling op smaak met peper en zout
  • Verdeel deze mengeling in een ovenschotel
  • Smelt de boter in een kookpot
  • Voeg de bloem toe, roer tot de bloem is opgelost (roux)
  • Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een heerlijke biscuitgeur ruikt
  • Schenk de koude melk bij de roux. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde bechamelsaus
  • Zet het vuur uit, voeg de helft van de gemalen kaas toe. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat
  • Verdeel de saus over de rijst. Strooi er de rest van de kaas oven
  • Gratineer de ovenschotel met broccoli in een voorverwarmde oven van 180 graden tot je een mooi korstje krijgt

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Ovenschotel met broccoli, rijst en boerenworst
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.