Hoofdgerechten, Recepten

Fazant fine champagne

Print Friendly, PDF & Email

Fazant is één van mijn favoriete pluimwild. Bereid de fazant op z’n geheel voor extra smaken. Het is natuurlijk een klassiek gerecht. Maar het is dan ook super lekker.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 1 wilde fazant (700g)
  • 250 g bospaddestoelen
  • 200 ml kalfsfond (Lacroix)
  • 150 ml room
  • boter

Werkwijze:

  1. Kruid de fazant van binnen en buiten met peper en zout
  2. Bak de fazant aan met een klontje boter in een stoofpot
  3. Als alle kanten goed zijn aangebakken, voeg dan 1/2 glas water toe en plaats een deksel op de pot
  4. Laat dit 18 minuten zachtjes sudderen
  5. Haal de fazant uit de pot
  6. Verwijder de billen en de vleugel, leg deze in een kleine ovenschotel en voeg 2 dl braadvocht toe
    Hou de rest van het braadvocht apart
  7. Bedek de ovenschotel met zilverfolie en plaats deze 45 minuten in een oven van 160 graden
  8. Verwijder de filets van de fazant en bewaar deze onder zilverfolie
  9. Smelt op nieuw een kontje boter in de stoofpot en bak hierin de grof gesneden bospaddestoelen aan
  10. Blus dit met een scheutje cognac en laat deze voor de helft inkoken
  11. Voeg nu de kalfsfond en de rest van het braadvocht (gezeefd) toe, breng dit aan de kook
  12. Laat de dit even inkoken en voeg dan de room toe
  13. Laat zachtjes pruttelen tot de saus een mooie dikte heeft en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout
  14. Warm de filets terug 2 minuten op in de saus

Serveer met kroketten en bv. gebakken blokjes knolselder

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *