Een smeuïge pasta met kip en aubergine. Dit is zo eens iets anders als macaroni met ham en kaas.
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 250gr macaroni
- 320gr kipfilet
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 kleine aubergine, in plakken van 0,5cm
- 100 gr gemalen gryerekaas
- 2el boter
- 3el bloem
- 1 glas melk
- 1 blokje kippenbouillon
Werkwijze:
- Zet 0,5l water op met het blokje kippenbouillon
- Kook hierin de kipfilet gaar +-15 min
- Doe er na 5 minuten de paprikablokjes bij
- Giet dit af maar hou het vocht bij
- Smeer de plakjes aubergine zachtjes in met olijfolie langs beide kanten
- Bak de aubergine-plakken aan in de pan langs 2 kanten en kruid ze met peper en zout
- Smelt de boter in een pot en doe er de bloem bij
- Stoof de bloem nog zachtjes mee aan
- Giet daarbij een beetje kookvocht van de kip en wat melk tot je een gladde saus (yoghurt dikte) hebt
- Kruid de saus af met peper/ zout en nootmuskaat
- Snij de kip in blokjes van 1 cm en voeg ze samen met de paprika toe aan de saus
- Kook de macaroni en voeg ze ook toe aan de saus
- Leg de helft van de aubergine op de bodem van een ovenschaal
- Doe er de helft van het kip/pasta mengsel op
- Leg daarop de rest van de aubergine plakjes
- Verdeel hierop de rest van het kip/pasta mengsel
- Bestrooi dit met de gemalen kaas
- Bak dit nog 15 min op 180 graden