Hoofdgerechten, Recepten

Macaronigratin met kip en aubergine

Een smeuïge pasta met kip en aubergine. Dit is zo eens iets anders als macaroni met ham en kaas.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 250gr macaroni
  • 320gr kipfilet
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 kleine aubergine, in plakken van 0,5cm
  • 100 gr gemalen gryerekaas
  • 2el boter
  • 3el bloem
  • 1 glas melk
  • 1 blokje kippenbouillon

Werkwijze:

  • Zet 0,5l water op met het blokje kippenbouillon
  • Kook hierin de kipfilet gaar +-15 min
  • Doe er na 5 minuten de paprikablokjes bij
  • Giet dit af maar hou het vocht bij
  • Smeer de plakjes aubergine zachtjes in met olijfolie langs beide kanten
  • Bak de aubergine-plakken aan in de pan langs 2 kanten en kruid ze met peper en zout
  • Smelt de boter in een pot en doe er de bloem bij
  • Stoof de bloem nog zachtjes mee aan
  • Giet daarbij een beetje kookvocht van de kip en wat melk tot je een gladde saus (yoghurt dikte) hebt
  • Kruid de saus af met peper/ zout en nootmuskaat
  • Snij de kip in blokjes van 1 cm en voeg ze samen met de paprika toe aan de saus
  • Kook de macaroni en voeg ze ook toe aan de saus
  • Leg de helft van de aubergine op de bodem van een ovenschaal
  • Doe er de helft van het kip/pasta mengsel op
  • Leg daarop de rest van de aubergine plakjes
  • Verdeel hierop de rest van het kip/pasta mengsel
  • Bestrooi dit met de gemalen kaas
  • Bak dit nog 15 min op 180 graden

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *