Frangipane is een heerlijk beslag met amandel poeder als basis. Deze variant van het frangipane gebak ziet er prachtig uit met de vijgen
Ingrediënten:
- 1 ronde vel bladerdeeg
- 7 vijgen
- honing
Frangipane:
- 100 gr boter
- 100 gr bloemsuiker
- 1 groot ei
- 100 gr amandelschaafsel of gemalen amandelen
- 25 gr bloem
- 5 druppels amandelextract
- 1 el rum
Werkwijze:
- Leg de bladerdeeg in een lage bakvorm
- Meng alle ingrediënten voor de frangipane
- Doe dit op de bladerdeeg
- Snij het puntje en het kontje van de vijgen
- Snij de vijgen in 4 en verdeel ze erover
- Strooi nog een beetje bloemsuiker over de cake
- Bak de cake 20 minuten op 200 graden
- Druppel een beetje honing over de warme cake om te glazuren
ohh lijkt me heerlijk,, straks lekker weer vijgen uit eigen boom.
ga het dan zeker maken