Ovenschotel met varkensvlees en rijst
Hoofdgerechten, Recepten

Ovenschotel met varkensvlees en rijst

Print Friendly, PDF & Email

Een heel gemakkelijke ovenschotel die iedereen lust

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 350 gr varkensvlees in reepjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje look, uitgeperst
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 250 gr champignons, in halve plakjes
  • 250 gr rijst
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 100 ml room

Werkwijze:

  • Kook de rijst 1 minuut minder lang dan normaal
  • Bak het vlees en de groenten met de look en kruid met peper en zout
  • Verdeel de helft van de rijst in een ovenschaal
  • Strooi er een beetje parmezaanse kaas op
  • Verdeel de groenten en het vlees erop
  • Blus de pan met de room
  • Verdeel de rest van de rijst op het vlees
  • Giet de room erover
  • Dek af met zilverfolie en zet 20 min in oven van 160 graden
  • Haal de zilverfolie eraf
  • Strooi de rest van de parmezaanse kaas erover
  • Zet nog 5 minuten in de oven voor een mooi korstje

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *