Parfait, ook wel stilstaand ijs genoemd – het is een luxe ijssoort die zonder machine gemaakt kan worden. Parfait is een luchtig mengsel van eidooier, room en suiker en kan in verschillende smaken bereid worden. Deze parfait is een bereiding met mascarpone en advocaat
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 100 gr suiker
- 0,5 l room
- 250 gr mascarpone
- 125 gr advocaat
- 1 dl amaretto
- 1 *gelatine blad
Werkwijze:
- Klop de eigelen met 75 gr suiker op tot een luchtge massa
- Meng de mascarpone eronder
- Meng de advocaat eronder
- Laat het blad gelatine weken in koud water tot het zacht is
- Droog het blad gelatine af
- Los de gelatine op in de warme amareto (60graden), (laat dit terug zachtjes afkoelen tot ongeveer 30 graden)
- Meng de amaretoo met gelatine onder het mascarpone mengel
- Klop de room op tot mayonaise dikte
- Spatel de room onder het mascarpone mengsel
- Klop de eiwitten op met 25 gr suiker
- Spatel de eiwitten zachtjes onder de massa
- Verdelen in gewenste porties
- Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast
* Ik gebruik altijd de blaadjes gelatine van +- 2 gr (verpakking van 9 blaadjes/17gr)