Recepten, Soepen

Kerrie Preisoep met ham

Kerrie is een in de keuken gebruikt mengsel van specerijen, en ook wel de naam voor de daarmee bereide gerechten. Het woord kerrie is een verbastering van het Tamil-woord kari, wat saus betekent. Hier gebruiken we het kerrie poeder om de soep een beetje pittiger te maken

Recept voor 2 liter soep

Ingrediënten:

  • 1,2 kg prei
  • 4 aardappelen
  • 2 appels
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 2 koffielepels kerriepoeder
  • 200 gr ham

Werkwijze:

  • Snij ongeveer een hand vol prei fijn om straks te gebruiken als garnituur
  • Snij de rest van de prei grof en was deze goed
  • Schil de aardappelen
  • Snij de appels (zonder klokhuis) en aardappelen in blokjes
  • Verhit beetje olijfolie
  • Bak de prei, appel en aardappelen aan
  • Voeg het kerriepoeder toe
  • Voeg 2 liter water en de bouillonblokjes toe
  • Laten koken tot de prei gaar is
  • Mix de soep, als je van fijne soep houd kan je hem nog zeven
  • Snij de ham in reepjes
  • De fijn gesneden prei en ham toevoegen als garnituur
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *