Kerrie is een in de keuken gebruikt mengsel van specerijen, en ook wel de naam voor de daarmee bereide gerechten. Het woord kerrie is een verbastering van het Tamil-woord kari, wat saus betekent. Hier gebruiken we het kerrie poeder om de soep een beetje pittiger te maken
Recept voor 2 liter soep
Ingrediënten:
- 1,2 kg prei
- 4 aardappelen
- 2 appels
- 2 kippenbouillonblokjes
- 2 koffielepels kerriepoeder
- 200 gr ham
Werkwijze:
- Snij ongeveer een hand vol prei fijn om straks te gebruiken als garnituur
- Snij de rest van de prei grof en was deze goed
- Schil de aardappelen
- Snij de appels (zonder klokhuis) en aardappelen in blokjes
- Verhit beetje olijfolie
- Bak de prei, appel en aardappelen aan
- Voeg het kerriepoeder toe
- Voeg 2 liter water en de bouillonblokjes toe
- Laten koken tot de prei gaar is
- Mix de soep, als je van fijne soep houd kan je hem nog zeven
- Snij de ham in reepjes
- De fijn gesneden prei en ham toevoegen als garnituur