Pasta 'Caesar' met spiesjes van kip
Hoofdgerechten, Recepten

Pasta ‘Caesar’ met spiesjes van gemarineerde kip

De specifieke smaken van een ‘Caesarsalade’ verwerkt in een pasta. Dat was en is de bedoeling van dit recept. De ingrediënten die normaal gebruikt worden in de dressing voor een Caesarsalade gebruiken we nu om onder de pasta te mengen. Het recept zelf is verder een beetje gebasseerd op pasta carbonara. Zo mixen we o.a. eieren & Parmezaanse kaas fijn om onder de gekookte pasta te mengen. Daar voegen we deze keer ansjovis, look en worcestersaus aan toe om de typische smaak te bekomen. Verder serveren we hierbij spiesjes van gemarineerde kip en heerlijk croutons.

We gebruiken in dit recept de Soubry Intense pasta. Deze pasta wordt gemaakt van de beste durum tarwe. Dit zorgt voor de perfecte weerstand en elasticiteit in de mond. Top Al Dente dus. Het ruwe en poreuze oppervlak, eigen aan Soubry Intense, hecht zich optimaal aan de saus. Het resultaat op je bord? Heerlijke pasta met een diepe, intense smaak!

Nodig

  • 250 g Soubry Intense Spaghetti Quadrati
  • 300 g kipfilet
  • 2 el yoghurt
  • kippenkruiden
  • Parmezaanse kaas
  • rucola
  • toastbrood

Dressing

  • 2 eieren
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • 2 tl mosterd
  • 3 á 4 ansjovis
  • 1 klein teentje knoflook
  • enkele druppels worcestersaus
  • peper

Doen

  • Snij het toastbrood in blokjes
  • Bak de blokjes brood krokant in een pan met olijfolie. Zet even apart
  • Snij de kipfilet in blokjes (om op spiesjes te steken)
  • Marineer de kipfilet met yoghurt en kippenkruiden
  • Laat de kip enkele uren marineren
  • Steek de blokjes kip op spiesjes
  • Bak de spiesjes van gemarineerde kip bruin in een pan met een klontje boter
  • Mix de ingrediënten voor de dressing fijn
  • Kook de pasta beetgaar zoals op de verpakking staat
  • Giet de pasta af
    (Voeg ongeveer 1 dl kookvocht van de pasta toe aan de dressing )
  • Doe de pasta terug in de kookpot, meng er de dressing onder. Roer goed
  • Plaats een deksel op de kookpot. Laat dit 5 minuten rusten
  • Proef de pasta, breng eventueel verder op smaak met peper en zout
  • Serveer de pasta met kippenspiesjes
  • Werk af met croutons, rucola en Parmezaanse kaas

Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en Soubry


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *