Schnitzel met ovenaardappelen, boontjes en graanmosterd
Hoofdgerechten, Recepten

Schnitzel met ovenaardappelen, boontjes en graanmosterd

Schnitzel

Schnitzel, aardappelen en boontjes. het klinkt allemaal heel alledaags. Maar in dit recept maken we er toch een leuke versie van. De schnitzel serveren we met fijngesneden augurk, sjalot, peterselie, kappertjes en olijfolie. De aardappelen bakken we heerlijk krokant in de oven. De boontjes serveren we koud met graanmosterd en Parmezaanse kaas. 

Oven aardappelen

  • 800 g vastkokende aardappelen
  • peper en zout

Doen:

  • Warm de oven op tot 200 graden
  • Zet de ovenschotel in de oven en laat ze heet worden
  • Was de aardappelen, dep ze droog
  • Snij de aardappelen in partjes
  • Doe de partjes in een mengkom, kruid met peper en zout
  • Haal de warme bakplaat uit de oven, verspreid de partjes aardappelen erop
  • Zet ze gedurende 25 à 30 min in de oven. Draai de aardappelen na 15 minuten zodat alle kanten krokant zijn

Schnitzel

  • 700 g varkensruggebraad of 4 varkenskarbonade (zonder been)
  • bloem
  • 1 ei
  • paneermeel

Doen:

  • Leg de varkenslapjes één voor één tussen een vel vershoudfolie of inpakpapier.
  • Klop met een vleeshamer, een stamper of de bodem van een kleine kookpot op het vlees, tot de lapjes 1/3 tot de helft dunner zijn
  • Kruid de lapjes met peper en zout
  • Gebruik drie diepe borden om het vlees te paneren. Kluts in het eerste bord het ei los, eventueel samen met een klein likje water. Stooi in de tweede een portie bloem en in de laatste het paneermeel.
  • Wentel de lapjes eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en als laatste door het paneermeel
  • Zet de gepaneerde lapjes even apart

Boontjes

  • 600 g boontjes (sperzieboontjes, boterboontjes of gemengd)
  • 3 el graanmosterd
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el olijfolie

Doen

  • Was de boontjes en knijp de topjes eraf
  • Kook de boontjes beetgaar in gezouten water (ong. 5 tot 7 minuten)
  • Verfris de boontjes onmiddellijk onder koud water
  • Laat ze nadien goed uitlekken
  • Meng op het einde de graanmosterd, olijfolie en Parmezaanse kaas onder de boontjes

Topping

  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 3 el fijne blokjes augurken
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • 1 el kappertjes
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Doen:

  • Meng alle ingrediënten onder elkaar

Afwerking

  • Serveer de krokant gebakken schnitzel met oven aardappelen en een frisse salade van boontjes
  • Werk de schnitzel af met de topping van augurk
  • Smakelijk

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *